Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Comicdom Con Athens 2010: Πέμπτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Κόμικς



Εκθέσεις, workshops, ομιλίες και πάρα πολλά κόμικς παρουσιάζονται στη διοργάνωση Comicdom Con Athens 2010, η οποία διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση στην Αθήνα στις 16, 17 και 18 Απριλίου.

Η ιστορία των αμερικανικών κόμικς παρουσιάζεται στο κοινό μέσα από την Έκθεση ''Από το Yellow Kid στον Conan''. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα σπουδαίων δημιουργών, όπως των Neal Adams, Carl Barks, Milton Caniff, Howard Chaykin, Winsor McCay, Todd McFarlane, Roy Thomas, Art Spiegelman, Walt Kelly και πολλών άλλων.

Πασίγνωστοι ήρωες, από τον Mickey Mouse, τον Dick Tracy και τον Prince Valiant, ως τον Conan, τον Spider-Man και τον Swamp Thing, ζωντανεύουν μέσα από τα τριάντα ένα πρωτότυπα έργα που θα εκτεθούν στη γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, σε συνεργασία με το Billy Ireland Cartoon Library and Museum του Ohio State University.

Διεθνείς προσκεκλημένοι θα βρίσκονται καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου στην εκδήλωση, υπογράφοντας δουλειές τους, σχεδιάζοντας για το κοινό, συμμετέχοντας σε πάνελ και παραδίδοντας workshops σεναρίου και εικονογράφησης: ο βετεράνος σχεδιαστής John Romita και ο κορυφαίος συγγραφέας Mike Carey, αλλά και ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης (σχεδιαστής-colorist-inker) D'Israeli και ο σύγχρονος τεχνίτης των σκοτεινών ιστοριών κόμικς, Kyle Hotz (καλεσμένος της Jemma Press).

Τεχνική “Kamishibai”, ιαπωνική αφηγηματική τέχνη που αποτελεί πρόδρομο των manga

Την Παρασκευή 16 Απριλίου στις 21:00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ ''Tintin Et Moi'' που εξετάζει τις έντονες κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, οι οποίες προσδίδουν ιδιαίτερο βάθος στον κόσμο του Tintin και εξερευνά το μυαλό του εργασιομανούς δημιουργού του, με στόχο να αναλύσει τη δημιουργία και εξέλιξη του διάσημου ήρωα, στο πέρασμα του χρόνου.

Την Κυριακή στις 18:30 διοργανώνεται συζήτηση με θέμα ''Comics & Cinema: Τόσο Μακριά, Τόσο Κοντά''. Ο John Romita Jr. που έλαβε το «βάπτισμα του πυρός» με τη μεταφορά του κόμικ του Kick-Ass και άνθρωποι του σινεμά και των κόμικς θα μιλήσουν για όσα ενώνουν και όσα χωρίζουν τις δύο μορφές τέχνης.

Επίσης θα προβληθούν οι ταινίες ''Marine Express'' και ''Wall-E''.

Η διοργάνωση είναι ανοιχτή για το κοινό την Παρασκευή 16 Απριλίου από τις 17:00 έως τις 21:30 και το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 21:30, στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.comicdom-con.gr/.


Πηγές: Το Βήμα, Comic Dom-Con

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates