Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. κατάφερε να ηττηθεί με 2-1 από τον Γ.Σ. Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη


Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., παρότι, προηγήθηκε στο 59' με τον Μήτρογλου, κατόρθωσε να ηττηθεί από τον Γ.Σ. Ηρακλή με 2-1, στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης για την 1η αγωνιστική της Super League, χάρη στα γκολ των Mara (79' πεν.) και Βέλλιου (86')!

Ο Valverde παρέταξε τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. με 4-4-1-1, προτιμώντας τον Φετφατζίδη από τον Rommedahl και τον Fuster από τον Ibagaza. Ο πιτσιρικάς δικαίωσε τον Βάσκο, καθώς ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, μαζί με τον Ελευθερόπουλο, ο οποίος κρατούσε όρθιο τον Γ.Σ. Ηρακλή μέχρι το εξαιρετικό γκολ του Μήτρογλου.

Ειδικά από το 20' και μετά ο Φετφατζίδης ήταν ο κινητήριος μοχλός των ''ερυθρόλευκων'' και ταλαιπωρούσε διαρκώς τους αντίπαλους αμυντικούς. Αφού στο πρώτο μέρος οι Riera, Μήτρογλου (κινήθηκαν και οι δύο σε ρηχά νερά) νικήθηκαν κατά κράτος από τον «Ελέ» και οι ευκαιρίες πήγαιναν στα... σκουπίδια, οValverde  έριξε στο ματς τον Ibagaza στο 46' στη θέση του Hurtado.

Οι ''ερυθρόλευκοι'' μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο με τον Αργεντινό μέσο κι ευτύχησαν να προηγηθούν με το εξαιρετικό γκολ του Μήτρογλου στο 59', που αποδείχθηκε μοιραίος, καθώς έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να δώσει προβάδισμα ασφαλείας στην ομάδα του.

Ολα αυτά όμως μέχρι το 67', καθώς μετά το προβάδισμα που απέκτησαν οι Πειραιώτες, επαναπαύτηκαν... Η επιθετική δυστοκία των φιλοξενούμενων τελικά... πληρώθηκε ακριβά, καθώς ο Γ.Σ. Ηρακλής ευτύχησε να ισοφαρίσει με εκτέλεση πέναλτι του Mara στο 79', έπειτα από ανατροπή του Soltani από τον Νικοπολίδη, χωρίς μάλιστα να έχει κάνει κλασική φάση για γκολ.


Ο Ουζουνίδης, που μετέτρεψε το αμυντικογενές του αρχικό σχήμα σε 4-4-2, ρίχνοντας τον Βέλλιο στο ματς αντί του Carlinhos, δικαιώθηκε πανηγυρικά και σημείωσε μεγάλη νίκη επί του Valverde στην «σκακιέρα» των προπονητών, με τον Ισπανό να αφήνει σ' όλο το β' μέρος τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. χωρίς αμυντικό χαφ και τον Soltani να... αλωνίζει και να κάνει ό,τι θέλει, ειδικά στο τελευταίο 10λεπτο.

Τελικά, ο Βέλλιος, που είχε σημειώσει το παρθενικό του γκολ κόντρα στους Πειραιώτες πέρυσι στο 1-1 του Καραϊσκάκη, έβαλε την υπογραφή του στη νίκη του ''γηραιού'' σκοράροντας στο 86' έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια κι ασίστ του εξαιρετικού Soltani, ο οποίος έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία δυο λεπτά αργότερα για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «κυανόλευκων»!


Να σημειωθεί ότι η χθεσινή ήττα αποτελεί την πρώτη του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. σε πρεμιέρα Πρωταθλήματος μετά τη σεζόν 1987-88, τη χειρότερη της ιστορίας του.


Γ.Σ. Ηρακλής - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.           2-1 (0-0)
79' πέν. Para, 86' Βέλλιος - 59' Μήτρογλου.

Γ.Σ. Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Lima, 'Carlinhos'-Carlos César Matheus (68' Βέλλιος), Παπαστεργιανός, Kobayashi, 'Pitu' Garcia (62' Soltani), Mara, Šišić (75' Βουτσιάς).

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Νικοπολίδης (c), Παπαδόπουλος Αβρ., Modesto, Holebas, Τοροσίδης, Dudu Cearense, Hurtado (46' Ibagaza), Fuster, Riera (73' Mirallas Y Castillo), Φετφατζίδης, Μήτρογλου (61' Pantelić).

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates