Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 2-1 την Α.Ε.Κ. στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης''



Mε μια εμφάνιση στο α’ ημίχρονο, που θύμιζε καλό Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. του παρελθόντος, οι ''ερυθρόλευκοι'' πήραν χθες τη νίκη με 2-1 επί της Α.Ε.Κ. για τη 2η αγωνιστική των Play Offs της Super League και διατηρήθηκαν σε θέση οδηγού σε ό,τι αφορά στην κατάληψη της 1ης θέσης.

Τις φάσεις που έκανε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στο πρώτο ημίχρονο με την Α.Ε.Κ., τις έκανε σε... μισό γύρο πρωταθλήματος! Από το 2', οι γηπεδούχοι πολιόρκησαν την εστία της Ένωσης και τελικά ευτύχησαν να προηγηθούν, μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες, με κεφαλιά του Mellberg στο 10'.

Η Α.Ε.Κ. μετά το τέταρτο προσπάθησε να ισορροπήσει και να συνέλθει από το σοκ του γρήγορου γκολ και της επιθετικής λειτουργίας των γηπεδούχων. Στο 21' ο Τριτσώνης είδε πέναλτι σε τάκλιν του Żewłakow στον Καφέ, καθώς ο αρχηγός της Ένωσης έπεσε χωρίς να τον ακουμπήσει ο Πολωνός κι ''ανάγκασε'' τον Αθηναίο ρέφερι να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Djebbour εκτέλεσε εύστοχα στο 22' και η Α.Ε.Κ. ισοφάρισε. Όμως μέχρι εκεί. Το α’ ημίχρονο ήταν επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων που είχαν κι άλλο δοκάρι στο 32' σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Żewłakow.

Τελικά η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 43' όταν ο Raúl Bravo έκανε την κούρσα από αριστερά, σέντραρε κι ο Maresca με κεφαλιά ''ψαράκι'' από το ύψος της μικρής περιοχής έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.


Η πρώτη φάση του β’ ημιχρόνου άνηκε στην Α.Ε.Κ., με τον Μανωλά στο 55' να βρίσκεται μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη και με κεφαλιά από τα δυο μέτρα να στέλνει τη μπάλα άουτ. Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και πάλι από το 60' και μετά, αλλά δεν είχε τον φρενήρη ρυθμό του α’ μέρους.

Την ίδια ώρα ο Bajević πέρασε τον Németh στο ματς, ενώ από την αρχή της επανάληψης είχε ρίξει και τον Manduca στο ματς, καθώς με ήττα η Ένωση έμενε πρόωρα μακριά από την... πηγή.
Η Α.Ε.Κ. έγινε πιο απειλητική κι έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 66' ο Ούγγρος, έχασε μοναδική ευκαιρία, καθώς ενώ βρισκόταν μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη κλώτσησε αέρα!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Νικοπολίδης έκανε την απόκρουση του αγώνα, καθώς μπλόκαρε στη γωνία του κεφαλιά του Καφέ, ενώ η Α.Ε.Κ. έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία, καθώς ο Németh έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ των ''ερυθρόλευκων'', έπειτα από σέντρα του Jahić.

Στο 72' ο Bandović αντικατέστησε τον Derbyshire με τον Ledesma κάτω από έντονες αποδοκιμασίες. Ο LuaLua που έμεινε μοναδικός προωθημένος, αστόχησε σε τετ α τετ με τον Saja στο 78' και το παιχνίδι ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί. Ο Bajević έριξε στο ματς και τον Leonardo  και πλέον η Α.Ε.Κ. έπαιξε καθαρό 4-4-2 για να μην φύγει με άδεια χέρια από το Φάληρο.

Λίγο έλειψε όμως όλα να τελειώσουν στην επόμενη φάση, καθώς ο Óscar González ''σημάδεψε'' για δεύτερη φορά στον αγώνα τα δοκάρια του Saja χάνοντας την ευκαιρία να τελειώσει το ματς.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητές τους γηπεδούχους που παραμένουν σε θέση ισχύος για την κατάληψη της πρώτης θέσης στα Play Offs.


Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ε.Κ.               2-1 (2-1)
10' Mellberg, 43' Maresca - 22' πέν. Djebbour.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Božidar Bandović): Νικοπολίδης, Παπαδόπουλος Αβρ., Żewłakow, Mellberg, Raúl Bravo, Maresca, Dudu Cearense, Óscar González, Dátolo (86' Μήτρογλου), LuaLua (90'+1 Leonardo), Derbyshire (72' Ledesma).

Α.Ε.Κ. (Dušan Bajević): Saja, Araujo (46' Manduca), Μανωλάς, Majstorović, Hersi (56' Németh), Jahić, Μάκος (77' Leonardo), Καφές, Λαγός, Scocco, Djebbour.

Photos: InTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates