Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Άνετα ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0-5 την K.S. Besa Kavajë στα Τίρανα



Το ζητούμενο από το πρώτο και ασυνήθιστα πρόωρο φετινό επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. για τον Β' Προκριματικό Γύρο του UEFA Europa League, δεν ήταν τόσο η χθεσινή νίκη επί της ούτως ή άλλως χαμηλής δυναμικότητας αλβανικής K.S. Besa Kavajë στο ''Stadiumi Kombëtar Qemal Stafa'' των Τιράνων.

Και μπορεί η τελική επικράτηση να ήρθε με χαρακτηριστική άνεση και με το εμφατικό 0-5, πλην όμως αυτό που μετράει περισσότερο είναι τα στοιχεία που έδειξαν οι ''ερυθρόλευκοι''.

Όσο νωρίς, λοιπόν, κι αν είναι για εξαγωγή συμπερασμάτων, όσο μεγάλη κι αν ήταν η διαφορά ποδοσφαιρικού επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες, υπήρξαν κάποια πράγματα που αν μη τι άλλο, άφησαν υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως, για παράδειγμα, οι ''αυτοματισμοί'' που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Lienen, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και αποκορύφωμα τη φάση του πρώτου γκολ, όταν Maresca, Zairi, Mirallas Y Castillo και Óscar González ''έκρυψαν'' την μπάλα, πριν ο τελευταίος την στείλει στα δίχτυα στο 19'.

H επιστροφή του (εξαφανισμένου πέρυσι) Dudu Cearense που θύμισε την πρώτη του εξαιρετική χρονιά, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και πιστώνεται τη μαγική κάθετη πάσα στο δεύτερο γκολ του Óscar González στο 30' και το ασύλληπτο σουτ στο τρίτο (47').


Στα θετικά, το πρώτο δείγμα γραφής του Holebas που έδειξε ότι μπορεί να παίξει με άνεση όλη την αριστερή πλευρά, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα και στον Mirallas Y Castillo να αφήσει κατά μέρος το ρόλο του πλάγιου χαφ και να κινηθεί περισσότερο στον άξονα.

Εξίσου θετική η εκτελεστική δεινότητα του Óscar González που βρέθηκε δύο φορές φάτσα με το γκολ και το πέτυχε ισάριθμες, η έντονη δραστηριότητα του Maresca στη μεσαία γραμμή, αλλά και η όρεξη του Santo που ήθελε πολύ να σκοράρει και τα κατάφερε τελικά εις διπλούν στο 70' και στο 84'.

Όλα αυτά, βέβαια, με την (απαραίτητη) αίρεση ότι η K.S. Besa Kavajë ήταν στην καλύτερη περίπτωση επιπέδου Β’ Εθνικής και ότι δεν κατόρθωσε να φανεί ούτε μια φορά απειλητική για την εστία του Νικοπολίδη που ούτε κι ο ίδιος θα θυμάται, πότε άλλοτε πέρασε τόσο εύκολο ευρωπαϊκό βράδυ.

Η πίεση που δέχθηκε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. από την αλβανική ομάδα ήταν από ελάχιστη ως ανύπαρκτη, αφού άλλωστε οι Αλβανοί έδειξαν ότι προτεραιότητά τους ήταν περισσότερο να αποφύγουν το διασυρμό, παρά να διεκδικήσουν κάτι καλό.

Άλλωστε, και το σύστημα που παρέταξε ο Duro διευκόλυνε κατά πολύ τους ''ερυθρόλευκους'', αφού η άμυνα ζώνης λίγο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, έδωσε την ευκαιρία στους μέσους, αλλά και τους αμυντικούς του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. να ανεβαίνουν με κάθε ευκαιρία.


K.S. Besa Kavajë - Olympiacos C.F.P.          0-5 (0-2)
19', 30' Óscar González, 46' Dudu Cearense, 70', 84' Santo.

K.S. Besa Kavajë (Shpëtim Duro): Shehi (c), Aliju, Ferizović, Jakupi, Lazarevski, Osmani (81' Shtini), Mihani (70' Hoxha),  Poçi, Dhëmbi, Cikalleshi (65' Hadžibulić), Marco dos Santos.

Olympiacos C.F.P. (Ewald Josef Lienen): Νικοπολίδης / Nikopolidis (c), Γκαλίτσιος / Galitsios, Modesto, Raúl Bravo, Holebas, Zairi (75' Φετφατζίδης / Fetfatzidis), Dudu Cearense (84' Κατσικογιάννης / Katsikoyiannis), Maresca, Mirallas Y Castillo, Óscar González (67' Μήτρογλου / Mitroglou), Santo.

Διαιτητής: David Fernández Borbalán (ESP)

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates