Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

UEFA Europa League: Απαράδεκτος ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., 2-1 τη Maccabi Tel-Aviv F.C.


Ένας ''κάκιστος'' Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 του ημιχρόνου έχοντας για κορυφαίο τον Zairi, επικρατώντας χθες με 2-1 της Maccabi Tel-Aviv F.C. στο, άδειο λόγω τιμωρίας, ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' και πάει στη ρεβάνς του Τελ Αβίβ για να ''σφραγίσει'' την πρόκριση στα Play Offs του UEFA Europa League. 

Ο Lienen παρέταξε τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. με 4-2-3-1, όπως και ο ομόλογός του της Maccabi Tel-Aviv F.C. Yossef Mizrachi. Ο Νικοπολίδης προτιμήθηκε αντί του Pardo, ο Holebas αντί του Raúl Bravo, ο Derbyshire αντί του Óscar González σε σχέση με τον επαναληπτικό κόντρα στην K.S. Besa Kavajë, ενώ ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα έκανε ο Rommedahl που αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Άγγλος φορ, ενώ πίσω του έπαιζε ο Santo.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. είχε μια φλύαρη υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, καθώς η Maccabi Tel-Aviv F.C. του έδωσε χώρο και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα. Η ανάπτυξη των ''ερυθρόλευκων'' γινόταν ως επί το πλείστον από τα άκρα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Strauber, παρά τις εναλλαγές θέσεων των εξτρέμ και των επιθετικών.

Έτσι, αφού ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ήταν ακίνδυνος, η Maccabi Tel-Aviv F.C. έκανε την ζημιά σε μια φάση που δεν... μύριζε γκολ. Γκαλίτσιος και Modesto δεν συνεννοήθηκαν, ο Νικοπολίδης δεν βγήκε να ''καθαρίσει'' τη φάση από την βαθιά μπαλιά του Sidibe και οι Ισραηλινοί κέρδισαν από το... πουθενά (αυστηρό) πέναλτι, έπειτα από χέρι του Γκαλίτσιου, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Medunjanin στο 18'.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 44' έπειτα από κομπίνα σε φάουλ. Ο Mirallas Y Castillo εκτέλεσε φάουλ, ο Mellberg έδωσε την κεφαλιά-πάσα στον Dudu Cearense, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση όμως ο Strauber έδιωξε ενστικτωδώς, πραγματοποιώντας την απόκρουση του αγώνα.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. κέρδισε κόρνερ, η μπάλα απομακρύνθηκε και οι Ισραηλινοί βγήκαν στην κόντρα εκμεταλλευόμενοι την αργή επιστροφή των αμυντικών, όμως ο Itzhaki ''σημάδεψε'' το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη...


Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες, όμως ο Lienen αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη του στο 52', καθώς ο Mirallas Y Castillo υπέστη τράβηγμα κι αντικαταστάθηκε από τον Zairi.
Η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. ήρθε στο 57' όταν ο Zairi ''τσίμπησε'' ωραία τη μπάλα για τον Derbyshire, ο οποίος με πλάτη στην εστία έκανε μια λόμπα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, ο Άγγλος άφησε το παιχνίδι, εμφανώς χολωμένος δίνοντας τη θέση του στον Μήτρογλου που πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση και στο 58' ο Dudu Cearense σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 60' η Maccabi Tel-Aviv F.C. έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη (αυστηρή) κίτρινη κάρτα στον Baning, έναν παίκτη-κλειδί που θα λείψει από τη ρεβάνς του Τελ Αβίβ.

Τελικά ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή με ένα γκολ-ποίημα του Zairi, ο οποίος σήκωσε τη μπάλα και με βολέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Strauber ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 67'.
Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ κι έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Rommedahl και Dudu Cearense. Τελικά κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ με τον Rommedahl να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Holebas και να κάνει το 2-1 στο 73' με συρτό πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 82' ο Δανός έδωσε τη θέση του στον Ibagaza, με τον Αργεντινό μέσο να κάνει κι αυτός ντεμπούτο σε επίσημο ματς. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους ''ερυθρόλευκους'' να πανηγυρίζουν μια αγχωτική νίκη, που ωστόσο, του δίνει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς της 5ης Αυγούστου στο Τελ Αβίβ.



Olympiacos C.F.P. - Maccabi Tel-Aviv F.C.           2-1 (0-1)
67' Zairi, 73' Rommedahl - 18' pen. Medunjanin.

Olympiacos C.F.P. (Ewald Josef Lienen): Νικοπολίδης / Nikopolidis (c), Mellberg, Γκαλίτσιος / Galitsios, Modesto, Holebas, Dudu Cearense, Maresca, Mirallas Y Castillo (52' Zairi), Rommedahl (82' Ibagaza), Santo, Derbyshire (58' Μήτρογλου / Mitroglou).

Maccabi Tel-Aviv F.C. (Yossef Mizrachi): Strauber, Saban, Strool, Nivaldo, Baning, Gafney, Sidibé, Ziv, Itzhaki (72' Avidor), Medunjanin (82' Buzaglo), Colautti (62' Yeini).

Διαιτητής: Douglas McDonald (SCO)

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates