Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ. 3-0 με έναν εξαιρετικό Mirallas Y Castillo

Με δύο γκολ του εκπληκτικού Mirallas Y Castillo (37', 72') και με το πρώτο γκολ του Rommedahl στη Super League, o Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. επιβλήθηκε την Κυριακή με 3-0 επί του Π.Α.Ο.Κ. στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' για την 10η αγωνιστική και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας πηγαίνοντας την Τετάρτη στο Παγκρήτιο για να διευρύνει το προβάδισμά του, έχοντας ένα ημίχρονο για να το καταφέρει κόντρα στον Γ.Σ. Λύττο-Εργοτέλη.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και τους Pardo, Παπαδόπουλο Αβρ., Hurtado σέντερ μπακ, αριστερά τον Holebas, δεξιά τον Modesto, στα χαφ Παπαδόπουλο I. και Dudu Cearense, αριστερά τον Riera, δεξιά τον Φετφατζίδη, προωθημένο τον Mirallas Y Castillo και πίσω του τον Fuster.

Μοιρασμένο το ματς στο πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. να έχει μια ελαφριά υπεροχή, όμως οι φάσεις ήταν μοιρασμένες μπροστά από τις δυο εστίες. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Riera στο 6’, ο Π.Α.Ο.Κ. απάντησε με τον Σαλπιγγίδη στο επόμενο λεπτό, για να ακολουθήσουν δυο πολύ καλές φάσεις, μια για κάθε ομάδα.

Ο ''δικέφαλος'' έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με την κεφαλιά του Φωτάκη στο 18' και τον Pardo να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ, ενώ στο 25' ο Krešić έδιωξε με δυσκολία τη μπάλα με το πλασέ του Dudu Cearense να κοντράρει στα πόδια του γκολκίπερ του Π.Α.Ο.Κ. και να φεύγει κόρνερ.

Τελικά, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τον συνήθη ύποπτο, τον Mirallas Y Castillo. Ο Βέλγος πήρε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Γιάννη Παπαδόπουλο, βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Π.Α.Ο.Κ. και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ στο 37'.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Valverde έριξε στα... βαθιά τον Ποτουρίδη, τοποθετώντας τον δίπλα από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας και έβαλε πιο μπροστά τον Hurtado, δίπλα από τον Dudu Cearense.


Η πρώτη καλή φάση του β' μέρους ήρθε στο 49' με τον Σαλπιγγίδη να βγαίνει στην πλάτη της ''ερυθρόλευκης'' άμυνας και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να τον προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και να διώχνει με προβολή. Ο ''Σάλπι'' ζήτησε πέναλτι στα τραβήγματα με τον Αβραάμ, όμως ο Παμπορίδης έδειξε ''παίζεται''.

Στο 58' ο Ivić είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα και η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει οριστικά προς την πλευρά των γηπεδούχων, που σφράγισαν τη νίκη με το δεύτερο γκολ του Mirallas Y Castillo στο 72'.

Οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη παραπάνω και δημιούργησαν αρκετές φάσεις με την μεγαλύτερη να έρχεται στο 78' όταν ο Μαλεζάς έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Φουστέρ, έπειτα από πάσα του Mirallas Y Castillo.

Ο Χάβος έριξε στο ματς στο τελευταίο τέταρτο τον Muslimović αντί του Σαλπιγγίδη, όμως ο ''δικέφαλος'' δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Pardo και με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. να φτάνει τελικά σε μια δίκαιη νίκη που τον επανέφερε στην κορυφή με τον Dennis Rommedahl να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με εξαιρετικό γκολ που σημείωσε μετά την πάσα του Dudu Cearense στο 87'.


Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.          3-0 (1-0)
37', 72' Mirallas Y Castillo, 87' Rommedahl

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Pardo, Παπαδόπουλος Αβρ., Hurtado, Holebas, Modesto (88' Γκαλίτσιος), Dudu Cearense, Παπαδόπουλος Ι. (46' Ποτουρίδης), Fuster, Riera, Φετφατζίδης (66' Rommedahl), Mirallas Y Castillo.

Π.Α.Ο.Κ. (Ιωακείμ Χάβος): Krešić, Σακελλαρίου, Μαλεζάς, Cirillo, Zuela (68' Boussaidi), Vitolo, Garcia, 'Vieirinha'-Adelino André Vieira Freitas, Ivić Vl., Φωτάκης (74' El Zhar), Σαλπιγγίδης (77' Muslimović).

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates