Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Α.Σ. Άρης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 1-2: Θεσσαλο-ΝΙΚΗ τίτλου




Ο Fuster χάρισε στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. τη νίκη-μισό τίτλο με το γκολ που σημείωσε στο 75' και διαμόρφωσε το 1-2 κόντρα στον Α.Σ. Άρη στο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' για την 22η αγωνιστική της Super League! Ο Ισπανός άσος σκόραρε για τέταρτη διαδοχική αγωνιστική!

Ο Djebbour σημείωσε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα κι αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. στο ''Κλεάνθης Βικελίδης'' μετά το 2008 όταν είχε σκοράρει ο Luciano Galletti.

Ο Valverde παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 με τον Pardo κάτω από τα δοκάρια, τον Raúl Bravo αριστερά, τον Μανιάτη που προτιμήθηκε αντί του Τοροσίδη δεξιά και στο κέντρο της άμυνας τους Παπαδόπουλο Αβρ., Mellberg. Στα χαφ έπαιξαν οι Modesto, Ibagaza αριστερά ο Riera, δεξιά ο Mirallas Y Castillo, προωθημένος ο Djebbour και πίσω του ο Fuster.

Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 13' για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. με τον Mirallas Y Castillo να πλασάρει άουτ από καλή θέση, ενώ ο Α.Σ. Άρης ευτύχησε να προηγηθεί στο 17' με το πέμπτο φετινό γκολ του Neto, έπειτα από ωραίο συνδυασμό με τον Koke και πολύ όμορφο τελείωμα του άσου των ''κίτρινων''.


Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. προσπάθησε να συνέλθει και είχε ένα πολύ καλό σουτ με τον Djebbour στο 27' και στο ίδιο λεπτό ο Valverde είδε τον Mirallas Y Castillo  να του κάνει νόημα για αλλαγή. Τη θέση του Βέλγου πήρε ο Zairi και μέχρι να βρουν οι ερυθρόλευκοι τα πατήματά τους πέρασε ένα δεκάλεπτο.

Όταν τα βρήκαν λοιπόν, ο Ibagaza τσίμπησε εξαιρετικά τη μπάλα κι έβγαλε τον Djebbour σε θέση βολής με τον Γαλλοαλγερινό να σκοράρει στο 39' και να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα. Μετά το γκολ της ισοφάρισης, ο Α.Σ. Άρης έχασε τον έλεγχο του αγώνα και δεν απείλησε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του, με τον Α.Σ. Άρη να έχει το πρώτο σουτ μετά το 28' και το γυριστό του Koke, με τον Toja στο 52'. Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι και θα μπορούσαν να το πάρουν σε μαρκάρισμα του Πρίττα στον Riera στο 48', όμως ο Σιδηρόπουλος έδειξε ''παίζεται''.

Το σκηνικό στο β' μέρος ήταν μονότονο με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. να έχει κατοχή και τον Α.Σ. Άρη να περιμένει, όμως οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή με αξιώσεις, παρότι τα χαφ των γηπεδούχων βρέθηκαν σε κακή μέρα, όσον αφορά στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Ολα αυτά μέχρι το 75' όταν και πάλι ο Ibagaza σέντραρε, ο Michel έκανε δυο κεφαλιές, τη μία δεν έδιωξε και την άλλη έστρωσε ουσιαστικά στον Fuster, ο οποίος με εξαιρετικό γυριστό σουτ έκανε το 1-2.

Ο A.Σ. Άρης δεν είχε κουράγιο και τρόπο στη συνέχεια για να βγει μπροστά και οι Πειραιώτες κράτησαν σχετικά εύκολα το προβάδισμά τους, ως το φινάλε πανηγυρίζοντας μεγάλη νίκη που τους φέρνει πλέον αγκαλιά με τον τίτλο!


Α.Σ. Άρης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.         1-2 (1-1)
17' Νeto - 39' Djebbour, 75' Fuster

Α.Σ. Άρης (Ιωάννης Μιχαλήτσιος):  Βελλίδης, Neto, Ronaldo Guiaro, Vangjeli, Λαζαρίδης, Toja (85' Portilla), Faty, 'Michel'-Michel Garbini Pereira, Bobadilla (73' Castillo), Koke, Πρίττας (79' Cesarec).

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Pardo, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Raúl Bravo (82' Holebas), Μανιάτης (72' Τοροσίδης), Modesto, Ibagaza, Fuster, Riera, Mirallas Y Castillo (27' Zairi), Djebbour.

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates