Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Škoda Ξάνθη Α.Ο. 1-0: Κρατάει μόνο τη νίκη



Η Škoda Ξάνθη Α.Ο. δυσκόλεψε για 44 λεπτά τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στο ''Γ. Καραϊσκάκης'' για την 21η αγωνιστική της Super League, ενώ οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν επηρεασμένοι όπως φάνηκε από τον αποκλεισμό του Κυπέλλου και δεν είχαν τα καλά διαστήματα, ωστόσο ο Fuster μίλησε για άλλη μια φορά για το τελικό 1-0…

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. παρατάχθηκε με μοναδικό προωθημένο τον Pantelić, αριστερά τον Riera, δεξιά τον Zairi, 10άρι τον Fuster, αμυντικά χαφ τους ModestoIbagaza και τετράδα στην άμυνα από αριστερά στα δεξιά τους Holebas, Raúl Bravo, Mellberg, Τοροσίδη. Τερματοφύλακας ο Pardo.

Η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε στο 26' με τον Modesto να παίρνει γυριστή κεφαλιά μετά το φάουλ του Riera και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στο 32' ο Pantelić μπήκε από δεξιά και σούταρε από κλειστή γωνία στα πόδια του Gspurning, ενώ στο 37' έγιναν δυο πολύ καλές φάσεις μια για κάθε ομάδα. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. βγήκε στην κόντρα από αριστερά με τους Ibagaza, Riera να συνεργάζονται εξαιρετικά, τον Αργεντινό να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να τελειώνει με κακό πλασέ τη φάση από τα δυο μέτρα. Στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα με τον Katongo να φεύγει μόνος από δεξιά και τον Pardo να βγαίνει ψηλά στην περιοχή και να του κλείνει το οπτικό πεδίο με τον εξτρέμ του Škoda Ξάνθη Α.Ο.
να πλασάρει πάνω του.


Στο 45' όμως, οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν. Ο Τοροσίδης κινήθηκε από δεξιά, σέντραρε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, με τον Φουστέρ να πετάγεται και να παίρνει την κεφαλιά που βρήκε στο σώμα του Adefemi και κατέληξε στα δίχτυα του Gspurning για να ανοίξει το σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή φάση στην επανάληψη με τον Σουάνη να μην εκμεταλλεύεται την κακή συνεννόηση ανάμεσα σε Mellberg, Pardo και να πλασάρει άσχημα παράλληλα με την εστία στο 50'.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανέβασε την απόδοσή του κι έχασε αρκετές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του με κυριότερες του Τοροσίδη (59') Modesto (66'). Στο 65' ο Valverde πέρασε στο ματς τον Φετφατζίδη στη θέση του Zairi που προσπάθησε αλλά δεν του βγήκε τίποτα και ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. έγινε ακόμα πιο απειλητικός, όμως το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν.

Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, ο Pardo πρόλαβε κι έδιωξε σωτήρια προ του Katongo στις καθυστερήσεις του αγώνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι επέστρεψε στην ενεργό δράση κι ο Dudu Cearense. Το τελικό σφύριγμα του Αρετόπουλου βρήκε τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν την 10η νίκη τους στο Γ. Καραϊσκάκης.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7.


Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Škoda Ξάνθη Α.Ο.       1-0 (1-0)
45' αυτ. Adefemi

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Pardo, Raúl Bravo, Mellberg, Holebas, Τοροσίδης, Modesto, Ibagaza, Fuster (86' Dudu Cearense), Riera, Zairi (66' Φετφατζίδης), Pantelić (75' Djebbour).

Škoda Ξάνθη Α.Ο. (Νικόλαος Παπαδόπουλος): Gspurning, Κωστούλας, Βάλλας, Stewart, Κομεσίδης, Φλίσκας (78' Boateng G.), Adefemi, Βασιλακάκης (60' Quintana), Poy, Σουάνης (74' Καζάκης), Katongo.

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates