Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Νέα ''γκέλα'' για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. στην Κρήτη



Νέα ''γκέλα'' για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. στην Κρήτη. Ο Γ.Σ. Λύττος-Εργοτέλης Ηρακλείου τον υποχρέωσε προχθές σε ισοπαλία 1-1 στο ''Παγκρήτιο Στάδιο'', για την 23η αγωνιστική της Super League και τον κράτησε στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό A.O.

Το πρώτο ημίχρονο είχε πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. Οι ''ερυθρόλευκοι'' είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκειά του, ουδέποτε απειλήθηκαν (ένα σουτ του Romano στο 14’ δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη) και όσο περνούσε η ώρα επέβαλε το ρυθμό του. Μετά το 20’ κυριάρχησε και με αιχμή τον κεφάτο LuaLua άρχισε να απειλεί. Ο Κονγκολέζος ήταν είτε δημιουργός φάσεων (22’), είτε εκτελεστής (20’, 40’, 45’), χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 29’ με κεφαλιά του Τοροσίδη ύστερα από χαμένο πέναλτι του LuaLua (απέκρουσε ο Δασκαλάκης). Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν τόσο για την ποινή (σπρώξιμο του Ρουμπάκη στον Τοροσίδη) όσο και για την εκτέλεση. Από την πλευρά του, ο Γ.Σ. Λύττος-Εργοτέλης Ηρακλείου ζήτησε πέναλτι με τον Sergio Leal στο 31’ (για μαρκάρισμα του Στολτίδη), με τον Σπάθα να θεωρεί θέατρο την πτώση του επιθετικού των Κρητικών.


Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καλή ευκαιρία του Derbyshire, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Ο Γ.Σ. Λύττος-Εργοτέλης Ηρακλείου ήταν κυρίαρχος, σχεδόν συνεχώς στην επίθεση, είχε δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Ρουμπάκη στο 53’ και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Γελαδάρη στο 57’, Shashiashvili (62’), Μπαλάφα (67’) και Sergio Leal (72’), αλλά ο Νικοπολίδης (στις 3 περιπτώσεις) και ο Mellberg απέτρεψαν την ισοφάριση.

Ο Bandović, που είχε ήδη ''φρεσκάρει'' την κορυφή της επίθεσης (Santo αντί Ντάρμπισαϊρ στο 64’) βοήθησε την ανασταλτική λειτουργία στο 71’ (Domi αντί Dátolo) και ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. μετά το 75’ βγήκε μπροστά. Εχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στο 77’, ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τοροσίδη από τον Júnior στο78’ και ήταν άτυχος με τον τραυματισμό του Santo στο 84’ (θλάση στο δικέφαλο, στη θέση του ο Μήτρογλου).

Ο Γ.Σ. Λύττος-Εργοτέλης Ηρακλείου ουδέποτε σταμάτησε να παλεύει για την ισοφάριση, ο Καραγεωργίου, που από το 68’ είχε βάλει τον Ορφανό αντί του Beto, έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στο 78’ με τους Κοιλιάρα και Verpakovskis (αντί Romano και Sergio Leal) και η ισοφάριση ήρθε, τελικά στο 85’ με τον Budimir. Οι τελευταίες προσπάθειες του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. για το γκολ της νίκης δεν απέδωσαν.


Γ.Σ. Λύττος-Εργοτέλης Ηρακλείου 'Διεθνής Ένωσις' - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
85' Budimir - 29' Τοροσίδης

Συνθέσεις
Γ.Σ. Λύττος-Εργοτέλης Ηρακλείου 'Διεθνής Ένωσις' (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Γελαδάρης, Hieblinger, Shashiashvili, 'Júnior'-Manuel de Oliveira da Silva Júnior, Μπαλάφας, 'Beto'-Gilberto Galdino dos Santos (68' Ορφανός), Romano (78' Κοιλιάρας), 'Sergio Leal'-Sergio William Leal González (78' Verpakovskis), Budimir. 

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Božidar Bandović): Νικοπολίδης, Żewłakow, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Leonardo, Τοροσίδης, Στολτίδης, Ledesma, Dátolo (71' Domi), LuaLua, Derbyshire (64' Santo, 83' Mitroglou).


Ιστορία των αναμετρήσεων - Πρωτάθλημα Ελλάδας
Γ.Σ. Λύττος-Εργοτέλης Ηρακλείου - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α' Εθνική
2004-05 2-1
Super League
2006-07 1-2
2007-08 3-3
2008-09 1-0
2009-10 1-1

Σε επίπεδο Α' Εθνικής και Super League, προχθές αναμετρήθηκαν για 5η φορά με γηπεδούχο τον Γ.Σ. Λύττο-Εργοτέλη Ηρακλείου.
Σύνολο:
5 αγώνες
2 νίκες Γ.Σ. Λύττος-Εργοτέλης Ηρακλείου
2 ισοπαλίες
1 νίκη Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
τέρματα 8-7.

Photos: InTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates