Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Α.Ο. Κέρκυρα - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0-2: ''Πέρασε'' και από το νησί των Φαιάκων


Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ''πέρασε'' την Κυριακή νικηφόρα από το νησί της Κέρκυρας, επικρατώντας με  0-2 του Α.Ο. Κέρκυρα για  την 17η αγωνιστική της Super League και παραμένει στο +5 από τον Παναθηναϊκό Α.Ο.

Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν την εντυπωσιακή τους εκτός έδρας παρουσία στην επαρχία, καθώς μετά τις Σέρρες, την Ξάνθη, την Κρήτη, την Καβάλα και την Λάρισα, πέρασαν νικηφόρα (και με μηδέν παθητικό) και από την Κέρκυρα. Έξι στα έξι, που προστίθεται στο 8 στα 8 στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης''.


Ο Valverde παρέταξε τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. με 4-2-3-1, έχοντας Pantelić και Mirallas Y Castillo στην 11άδα. Ο Σέρβος στην κορυφή της επίθεσης, ο Βέλγος δεξιά, με τον Riera αριστερά και ο Fuster πίσω, με τους Modesto και Ibagaza ως αμυντικούς μέσους αντί των τραυματιών Dudu Cearense και Hurtado. Οσο για την άμυνα, μπροστά από τον Pardo ήταν οι Τοροσίδης, Raúl Bravo, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Mellberg.


Ο Α.Ο. Κέρκυρα μπήκε ζωηρά στον αγώνα και στο πρώτο 10λεπτο οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί και επιθετικοί, απειλώντας στο 2' με τον Τσίγκα και έχοντας ενθουσιασμό και ένα σουτ του Gustavo Veronesi στο 6'. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου οι ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία, απείλησαν στο 11' με τον Τοροσίδη και όσο περνούσε η ώρα έκλειναν τους γηπεδούχους στα καρέ τους, επιτιθέμενοι κυρίως από αριστερά. Μετά το 30' η πίεση έγινε ασφυκτική, οι ευκαιρίες ήρθαν και ήταν καλές (34' Fuster, 38' Riera, 42' Mirallas Y Castillo) αλλά ο Κωνσταντόπουλος ήταν αποτελεσματικός, την ώρα που οι γηπεδούχοι έχασαν λόγω τραυματισμού τον Βενέτη στο 32' (στη θέση του ο Δημήτρης Ιωάννου).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο β' ημίχρονο και απείλησαν με Τσίγκα (47') και Καλαντζή (48') αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ισορρόπησε αμέσως και ευτύχησε να προηγηθεί με το αυτογκόλ του Τσίγκα στο 55'. Έπειτα τα πράγματα απλοποιήθηκαν καθώς οι γηπεδούχοι ανοίχθηκαν, οι χώροι εμφανίστηκαν και ήρθε το δοκάρι του Riera στο 65', το 0-2 από τον Mirallas Y Castillo στο 70' και το τετ-α-τετ του Βέλγου στο 72'.

Ο Bandović προσπάθησε να ''φρεσκάρει'' την επιθετική λειτουργία με τις δύο αλλαγές που απέμειναν, όμως η κατάσταση δεν άλλαζε. Ο Valverde βρήκε την ευκαιρία στο τελευταίο 10λεπτο να ξεκουράσει Mirallas Y Castillo και Riera, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. πλησίασε και στο 3ο γκολ με Φετφατζίδη (79') και Holebas (81') αλλά το 0-2 δεν άλλαξε ως το τέλος.


Α.Ο. Κέρκυρα - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.        0-2 (0-0)
55' αυτ. Τσίγκας, 70' Mirallas Y Castillo

Α.Ο. Κέρκυρα (Božidar Bandović): Κωνσταντόπουλος, Μίχος, Majstorović, Κοντοδήμος, Βενέτης (32' Ιωάννου Δ.), Gustavo Veronesi (66' Ιωάννου Ηλ.), Hable, Στολτίδης, Epstein, Καλαντζής (73' Γιάντσης), Τσίγκας.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Pardo, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Raúl Bravo, Τοροσίδης, Modesto, Ibagaza, Fuster, Riera (80' Holebas), Mirallas Y Castillo (78' Fetfatzidis), Pantelić (84' Németh).

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates