Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ. 1-1: Τα δοκάρια απομακρύνουν την πρόκριση



Ο Π.Α.Ο.Κ. απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας-'ΟΠΑΠ', καθώς απέσπασε προχθές ισοπαλία 1-1 από τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' για τους ''8'' και στη ρεβάνς της Τούμπας έχει το πάνω χέρι! Οι ''ερυθρόλευκοι'' θα μπορούσαν να είχαν πάρει σαφές προβάδισμα, καθώς είχαν τέσσερα δοκάρια (!) και προηγήθηκαν στο 45'+2 με τον Modesto, που ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, όμως ο ''δικέφαλος'' ισοφάρισε με τον Vieirinha στο 83'.

Ένταση, νεύρα, σκληρά μαρκαρίσματα, διακοπές, δυο δοκάρια ένα για κάθε ομάδα και η αποβολή του Μάκη Χάβου για διαμαρτυρία συνέθεσαν το σκηνικό στο α' ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ευτύχησε να προηγηθεί στο 45'+2 με τον Modesto μετά το φάουλ του Ibagaza και να πάρει κεφάλι στο σκορ με το φινάλε του ημιχρόνου.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή… Με τη σέντρα έπεσαν φωτοβολίδες κι ο Τριτσώνης διέκοψε το ματς. Πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο νέα διακοπή με τον επόπτη να δέχεται αντικείμενο το οποίο ευτυχώς περισσότερο τον τρόμαξε, παρά τον τραυμάτισε. Εν συνεχεία… είχαμε κοκορομαχίες με αποτέλεσμα πολλές διακοπές σε κάθε φάουλ και τους PantelićContreras να έρχονται στα χέρια κατά την είσοδο των ομάδων στα αποδυτήρια για το ημίχρονο! Στο 24' αποβλήθηκε ο Μάκης Χάβος για διαμαρτυρία. Αυτά τα ολίγα…

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο ήταν αυτό, πρώτοι απείλησαν οι γηπεδούχοι στο 5' με τον Rommedahl να εκμεταλλεύεται το λάθος του Lino και τον Χαλκιά να διώχνει την τελευταία στιγμή προ του Pantelić, ενώ ο Π.Α.Ο.Κ. έφτασε κοντά στο γκολ με το σουτ του Σαλπιγγίδη που κόντραρε στον Mellberg κι έφυγε ελάχιστα έξω. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον García η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα κι ο Νικοπολίδης έδιωξε με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού.


Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ''ισοφάρισε'' τα δοκάρια στο 32' με το σουτ του Modesto και μέχρι να έρθει το γκολ στο 45'+2 δεν είχαμε άλλη φάση. Στην επανάληψη οι δυο ομάδες βγήκαν χωρίς αλλαγές. Ο Χάβος είχε κατεβάσει τον ΠΑΟΚ με το 4-2-3-1 με τον Σαλπιγγίδη μοναδικό προωθημένο και τον Ivić σε ρόλο επιτελικού και ο Valverde τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. με το ίδιο σύστημα με τον Pantelić να παίζει μοναδικός προωθημένος και πίσω του ο Mirallas Y Castillo.

Ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν αυτός που πίεσε στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης  χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ισορρόπησε το ματς. Από εκει και πέρα οι ''ερυθρόλευκοι'' ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους, όμως η κεφαλιά του Pantelić σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά, ενώ νωρίτερα είχαν χάσει άλλες δυο καλές ευκαιρίες με Riera στο 56' και Mirallas Y Castillo στο 59'.

Ωστόσο, ο ''δικέφαλος'' κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα κόντρα στη ροή του αγώνα στο 83' με τον Vieirinha να πιάνει στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και να πλασάρει τον Νικοπολίδη μετά την εκτέλεση φάουλ του Cirillo πίσω από την σέντρα!

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στη συνέχεια πίεσε, είχε διπλό δοκάρι με τους Ζairi, Τοροσίδη στο 87' όμως δεν κατάφερε να σημειώσει το γκολ της νίκης κι έτσι ο Π.Α.Ο.Κ. απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στους ''4'' του Κυπέλλου Ελλάδας ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας (2.2.2011). Αυτό ήταν το πρώτο φετινό ματς που ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στραβοπάτησε στο Γ.Καραϊσκάκης.


Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.      1-1 (1-0)
45'+2 Modesto - 83' Vieirinha

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Νικοπολίδης, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Raúl Bravo (84' Zairi), Τοροσίδης, Modesto, Ibagaza, Rommedahl (72' Φετφατζίδης), Riera (64' Holebas), Mirallas Y Castillo, Pantelić.

Π.Α.Ο.Κ. (Ιωακείμ Χάβος): Χαλκιάς, Contreras, Cirillo, Sznaucner, Lino, Τσουκαλάς, García, Φωτάκης (82' Κουτσιανικούλης), Ivić Vl. (75' Muslimović), 'Vieirinha'-Adelino André Vieira Freitas, Σαλπιγγίδης (86' Μπαλάφας).

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates