Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

(Vid) ''1821'' - Νέα σειρά Ιστορικών Ντοκιμαντέρ από τον ΣΚΑΪ



Η σειρά «1821» είναι η νέα μεγάλη παραγωγή που θα προβληθεί από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Με ιστορικούς συμβούλους τους καθηγητές Θάνο Βερέμη και Ιάκωβο Μιχαηλίδη και συνεντεύξεις με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ιστορικούς, η σειρά προσφέρει μία σπάνια και επίκαιρη οπτική στο κορυφαίο γεγονός της σύγχρονης ιστορίας μας.

Με παρουσιαστή τον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο, η σειρά ταξιδεύει σε ιστορικές τοποθεσίες της Ελλάδας, της Ευρώπης και των Βαλκανίων όπου διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της επανάστασης: Πελοπόννησος, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα, Χίος, Μακεδονία, Λονδίνο, Παρίσι, Μόναχο και Κωνσταντινούπολη.

Η ιστορία του 1821 ζωντανεύει, μέσα από εντυπωσιακές αναπαραστάσεις, τη δράση των πρωταγωνιστών της επανάστασης, τις συνθήκες ζωής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία καθώς και τις πιο σημαντικές μάχες του Αγώνα. Αυθεντικά κοστούμια, όπλα και αντικείμενα της εποχής προσφέρουν μοναδική πιστότητα, ενώ στα γυρίσματα έχουν συμμετάσχει ιστορικοί και συλλέκτες οι οποίοι καθοδήγησαν το συνεργείο, δείχνοντας για παράδειγμα πως γινόταν η παρασκευή του μπαρουτιού και η εκπυρσοκρότηση των όπλων.

Οι αναπαραστάσεις συνδυάζονται με αερολήψεις, υποβρύχια γυρίσματα αλλά και τρισδιάστατα γραφικά και οπτικά εφέ που ζωντανεύουν την ιστορία, κάνοντας το θεατή αυτόπτη μάρτυρα της άλωσης της Τριπολιτσάς, της μάχης του Πέτα, της ναυμαχίας του Ναβαρίνου και της πολιορκίας του Μεσολογγίου.


Η σειρά ''1821'' ακολουθεί το πρότυπο της πολυβραβευμένης σειράς του B.B.C. ''History of Britain'', η οποία σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και οδήγησε σε ένα συναρπαστικό δημόσιο διάλογο γύρω από την Ιστορία και την ταυτότητα των σύγχρονων Βρετανών.

Την εκτέλεση παραγωγής έχει αναλάβει η Anemon Productions, παραγωγός βραβευμένων ντοκιμαντέρ όπως το ''Sugartown: Οι Γαμπροί'' (ΕΡΤ, B.B.C.2, ARTE, YLE) και ''Τα Παιδία Δεν Παίζει'' (ΣΚΑΪ, B.B.C. World).

Τη σκηνοθεσία μοιράζονται οι Γιούρι Αβέρωφ, Νίκος Νταγιαντάς, Λευτέρης Χαρίτος και Ανδρέας Αποστολίδης και την παραγωγή η Ρέα Αποστολίδου και ο Γιούρι Αβέρωφ. Η φωτογραφία είναι του Στέλιου Αποστολόπουλου και του Δημήτρη Κασιμάτη, ενώ υπεύθυνος για τα τρισδιάστατα Οπτικά εφέ είναι ο Αντώνης Κοτζιάς. Τη σκηνογραφία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, τα κοστούμια η Γιούλα Ζωιοπούλου, την πρωτότυπη μουσική ο Δημήτρης Δεσύλλας και το μοντάζ ο Γιώργος Χελιδονίδης. Τη διεύθυνση παραγωγής ανέλαβαν οι Τζουζέπε Χατζόπουλος, Λεωνίδας Λιάμπεης και Ηλέκτρα Πέππα.


Περισσότερες πληροφορίες:
http://1821.skai.gr/


Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates