Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Α.Γ.Σ. Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0-1: Πρόκριση στους ''8'' του Κυπέλλου Ελλάδας


Ενώ όλα έδειχναν ότι Α.Γ.Σ. Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. θα έλυναν τις διαφορές τους σε επαναληπτικό στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' για την Ε' Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας-''ΟΠΑΠ'', ήρθε το γκολ του Ibagaza στο 86' να δώσει στους ''ερυθρόλευκους'' τη νίκη με 0-1 και την πρόκριση στους ''8'', στο χθεσινό ματς της Τρίπολης.

Μια νίκη πέρα για πέρα δίκαιη για τους Πειραιώτες που ήταν καλύτεροι στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, πλην όμως βρήκαν απέναντί τους έναν καταπληκτικό Degra.

Ο τερματοφύλακας του Α.Γ.Σ. Αστέρα Τρίπολης κράτησε ανέπαφη την εστία του σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες της φετινής σεζόν. Μια νίκη που ήρθε παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από το 77' με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Mellberg που, αν και είχε ήδη κίτρινη, έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Bastía και  ο Καλόπουλος σωστά του έδειξε το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Οι ''ερυθρόλευκοι'' πήραν τον έλεγχο του κέντρου από το πρώτο σφύριγμα του Καλόπουλου και εγκαταστάθηκαν έξω από την περιοχή των γηπεδούχων. Οι συνδυασμοί έβγαιναν, με τους Hurtado, Riera, Ibagaza και Mirallas Y Castillo να κυκλοφορούν καλά την μπάλα, πλην όμως η υπεροχή δεν αξιοποιήθηκε, κυρίως λόγω του Degra και, λιγότερο, λόγω των όχι καλών επιλογών στην τελική πάσα.


Στον αντίποδα, ο Α.Γ.Σ. Αστέρας Τρίπολης έδειξε από την αρχή τις προθέσεις που δεν ήταν άλλες από το να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και πέρα να προσπαθήσει να χτυπήσει στην αντεπίθεση, αν και εφόσον του δινόταν η ευκαιρία.

Η ευκαιρία αυτή δεν του δόθηκε σχεδόν ποτέ, οπότε οι μοναδικές επισκέψεις των Αρκάδων στην περιοχή του Pardo, περιορίζονται σε ένα αποτυχημένο τετ α τετ του Francou με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού.

Έτσι, η σημαντικότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους μπορεί να θεωρηθεί το φάουλ του Μπακασέτα στα μέσα του α' ημιχρόνου, που έστειλε την μπάλα να περάσει λίγα εκατοστά από το δοκάρι του Pardo.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. να πιέζει ολοένα και περισσότερο όσο περνούσε ο χρόνος, να μη σταματάει να πιέζει ούτε και όταν έμεινε με δέκα παίκτες και, τελικά, να δικαιώνεται στο 86' με τον πολύ ωραίο συνδυασμό των  Zairi - Ibagaza και τον τελευταίο να  σημειώνει το τελικό 0-1 για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.


Α.Γ.Σ. Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.         0-1 (0-0)
86' Ibagaza

Α.Γ.Σ. Αστέρας Τρίπολης (Ευάγγελος Βλάχος): Degra, Φυτανίδης, Urribarri, Pulido, Orozco, Bastía, Λαδάκης (81' Francou), Carrera, Cris (70' Kerr), Udoji, Μπακασέτας (57' Φορτούνης). 


Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Pardo, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Holebas, Γκαλίτσιος (71' Zairi), Hurtado,  Modesto, Ibagaza, Riera (84' Ποτουρίδης), Mirallas Y Castillo, Pantelić (76' Fuster).

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates