Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

''8ος Ετήσιος Αγώνας Κατά της Φτώχειας'': Olympiacos All-Stars - Ronaldo, Zidane & Friends / ''VIII Annual Match Against Poverty'': Olympiacos All-Stars vs Ronaldo, Zidane & Friends



Ο ''8ος Ετήσιος Αγώνας Κατά της Φτώχειας - VIII Annual Match Against Poverty'' θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' στον Πειραιά, μεθαύριο Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, με ώρα έναρξης την 21:15, με αντίπαλους τις ομάδες ''Ronaldo, Zidane & Friends'' και ''Olympiacos All-Stars''.

Όπως κάθε χρόνο, οι Πρέσβεις Καλής Θέλησης του Ο.Η.Ε., θα κινητοποιήσουν τους φίλους τους από όλη την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν μια Ομάδα Επίλεκτων του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. σε ένα φιλικό αγώνα που ευελπιστούν ότι θα ευαισθητοποιήσει και θα συγκεντρώσει χρήματα για τον παγκόσμιο αγώνα κατά της φτώχειας και υπέρ της επίτευξης των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.

''Ο στόχος που έχουμε θέσει διοργανώνοντας αυτόν τον Όγδοο Αγώνα Κατά της Φτώχειας είναι να βοηθήσουμε τους λαούς και τις κυβερνήσεις του Πακιστάν και της Αϊτής να ορθοποδήσουν μετά από τις ολέθριες φυσικές καταστροφές που υπέστησαν το 2010. Είμαστε ευγνώμονες στον Ολυμπιακό και στους Πρέσβεις Καλής Θελήσεως Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο που ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Πρόγραμμα  του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη, ώστε να αφυπνίσουμε τον κόσμο και να συγκεντρώσουμε χρήματα για αυτούς που συχνά λησμονούνται πολύ γρήγορα
'', είπε η Έλεν Κλαρκ (Helen Clark), επικεφαλής του Προγράμματος του Ο.Η.Ε. για την Ανάπτυξη (U.N.D.P.).

Το Πρόγραμμα του Ο.Η.Ε. για την Ανάπτυξη θα λάβει τις μισές εισπράξεις του ''Αγώνα κατά της Φτώχειας'', οι οποίες θα διατεθούν στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για την παροχή βοήθειας στο λαό της Αϊτής, προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά τον τρομερό σεισμό, αλλά και στην ενίσχυση των πλημμυροπαθών του Πακιστάν.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. θα διαθέσει το μερίδιό του σε κοινωφελή ιδρύματα του Πειραιά, όπως η ''Αργώ'', η Ναυτική Ένωση Γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και μέσω της εκκλησίας στους φτωχούς και άστεγους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Περισσότεροι από 30 διεθνείς παίκτες ποδοσφαίρου από τις κορυφαίες ομάδες σε όλο τον κόσμο θα αγωνιστούν στην αναμέτρηση της Τρίτης ενάντια στη φτώχεια, που φιλοξενείται φέτος από τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. και την Ελλάδα.

Δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων αναμένεται να προσέλθουν στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" και ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά σε περισσότερα από 20 εθνικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα για να περαστεί το μήνυμα: ''Ας συνεργαστούμε για να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια''.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (U.E.F.A.) και η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (F.I.F.A.) έχουν προσφέρει στήριξη στο παιχνίδι, κάτι που δείχνει ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει στην πάλη ενάντια στα κοινωνικά δεινά όπως η φτώχεια, ο εκπαιδευτικός αποκλεισμός και η ανισότητα.

Ο αγώνας κατά της φτώχειας λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο αρχής γενομένης από το 2003, έπειτα από πρωτοβουλία των Zidane και Ronaldo. Το παιχνίδι της Τρίτης θα σφυρίξει ο Μάσιμο Μπουζάκα, Ελβετός Διαιτητής που έχει λάβει μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της F.I.F.A., το 2010.

Ο πλήρης κατάλογος επιβεβαιωμένων ποδοσφαιριστών είναι ο ακόλουθος: Zinedine Zidane (Γαλλία), 'Ronaldo'- Ronaldo Luís Nazário de Lima (Βραζιλία), Didier Drogba, YaYa Gnegneri Touré (Ακτή Ελεφαντοστού), Pedro Pauleta, Fernando Manuel Silva Couto, Ricardo Manuel Andrade Silva Sá Pinto, Luís Boa-Morte Pereira και 'Nuno Gomez'-Nuno Miguel Soares Pereira Ribeiro (Πορτογαλία), Pavel Nedvěd (Τσεχία), Petrus Ferdinandus Johannes van Hooijdonk, Ronald De Boer, Giovanni Christiaan van Bronckhorst (Ολλανδία), Gheorghe Gică Popescu (Ρουμανία), Luciano da Silva, William και 'Sonny Anderson'-Anderson da Silva Nilmar (Βραζιλία), Raúl Albiol Tortajada (Ισπανία), Mahamadou Diarra (Μαλί) και Sabri Lamoussi (Γαλλία) που θα παίξουν για την ομάδα ''Φίλων Ronaldo και Zidane''.

Παλαιοί αλλά και οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. θα αποτελέσουν την ομάδα των ''Αστέρων του Ολυμπιακού'', όπως: Predrag Đorđević, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Christian Karembeu, Αλέξης Αλεξανδρής, Ανδρέας Νινιάδης, Darko Kovačević, Γρηγόρης Γεωργάτος, Γιώργος Αμανατίδης, Γιώργος Ανατολάκης, Αντώνης Νικοπολίδης, Balázs Megyeri, Βασίλης Τοροσίδης, Γιάννης Ποτουρίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, François Joseph Modesto, Γιάννης Παπαδόπουλος, Pérez Moisés Hurtado, José Lloyd Holebas, Leandro Climaco Pinta, Wanderson Costa Viana, Γιάννης Φετφατζίδης, Κώστας Μήτρογλου, Marko Pantelić, Erik Olof Mellberg, Γιώργος Γκαλίτσιος, Raúl Sanfélix Bravo, Krisztián Németh, Jaouad Zairi.


English version
As in previous years, U.N.D.P. Goodwill Ambassadors Ronaldo and Zinedine Zidane will mobilize their team from across Europe to take on an All-Star team from Olympiacos C.F.P. in a friendly match as part of the global effort to reduce poverty and achieve the eight Millennium Development Goals (MDGs).

The match, kicking off at the Karaiskakis Stadium in Piraeus, Hellas at 09:15pm local time on 14 December will raise awareness and funds for the nearly 25 million people affected by the Haiti earthquake in January and the Pakistan floods that started in July.

Since 2002, matches took place in the following cities:
  • 2010: Lisbon, Portugal - Match Against Poverty raises US$760000 for Haiti
  • 2008: Fes, Morocco - US$ 180,000 raised for anti-poverty projects in Eastern Europe, Asia, Africa and Latin America.
  • 2007: Malaga, Spain - An estimated $US500, 000 US dollars is raised by nearly 30,000 fans.
  • 2007: Marseille, France - Match raises estimated $US450,000 for UNDP anti-poverty work world-wide.
  • 2005: Dusseldorf, Germany - $US450,000 raised and distributed to projects in Ethiopia, Maldives, Burkina Faso, Colombia, Democratic Republic of Congo and Cuba.
  • 2004: Madrid, Spain - $US200,000 raised to fund UNDP projects in Haiti
  • 2003: Basel, Switzerland - The first Match Against Poverty raises nearly $US1,000,000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates