Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

A.E. Λάρισα 1964 - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0-1: ''Ποδαρικό'' στο AEL F.C. Arena και Πρωταθλητής Χειμώνα


Ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο ήταν αρκετό. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. πέρασε χθες νικηφόρα και από το ''AEL F.C. Arena'' επικρατώντας με 0-1 της A.E. Λάρισας 1964 για την 15η αγωνιστική της Super League και ανακηρύχθηκε Πρωταθλητής Χειμώνα.

Μετά το τέλος του α' γύρου βρίσκεται στο +5 από τον Παναθηναϊκό Α.Ο., περιμένει ''πράσινους'' και Α.Ε.Κ. στο Φάληρο στο β' γύρο και είναι το φαβορί για τον τίτλο.

Στο 4-2-3-1 που παρέταξε, ο Valverde είχε τους Αβραάμ ΠαπαδόπουλοMellbergRaúl Bravo και Τοροσίδη στην άμυνα. Hurtado και Ibagaza ήταν στον κεντρικό άξονα, με τους Riera αριστερά, Zairi δεξιά και Fuster ελεύθερο πίσω από τον Mirallas Y Castillo.

Το α' ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. να έχει την κατοχή μπάλας, απέναντι στους γηπεδούχους που είχαν επιθετική διάθεση αλλά όχι ουσία. Βέβαια, ούτε οι ''ερυθρόλευκοι'' απειλούσαν, με εξαίρεση το σουτ του Zairi στο 13'. Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 30'. Από εκεί άρχισε ένα εκρηκτικό 5λεπτο του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., με μεγάλη πίεση, που έφερε τις μεγάλες ευκαιρίες των Mellberg στο 30' και Raúl Bravo στο 31' και το 0-1, με το αυτογκόλ του Κατσιαρού στο 35'.


Η ψυχολογία ήταν υπέρ του, το 2ο γκολ δεν ήρθε με τον Mirallas Y Castillo στο 39' και η Α.Ε.Λ. 1964, που ουδέποτε κλείστηκε, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 με το τετ-α-τετ του Cousin. Τελικά το 0-1 δεν άλλαξε ως το ημίχρονο.

Στο β' ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Α.Ε. Λάρισα 1964 μπήκε δυνατά, ισορρόπησε αμέσως και όσο περνούσε η ώρα κέρδιζε ''μέτρα'' στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την κατοχή μπάλας και την επιθετικότητα. Ζήτησε πέναλτι στο 54' σε ανατροπή του Metin από τον Hurtado και απείλησε στο 58' με τον Blažek.

Ο Ολυμπιακός  Σ.Φ.Π. αμυνόταν, ο Valverde ενίσχυσε την ανασταλτική λειτουργία στο 61' με τον Holebas αντί του Riera, αλλά η καλύτερη ''λύση'' ήταν τελικά η 5λεπτη διακοπή στο 68'. Ο Τοροσίδης δέχθηκε (για 2η φορά σε μισό λεπτό) αντικείμενα στην πλάγια γραμμή, μια χιονόμπαλα βρήκε την μπάλα που κρατούσε, έπεσε στο έδαφος και η ένταση ήρθε. Ενας υπάλληλος security χτύπησε τον Ibagaza στο πρόσωπο, αυτός ανταπέδωσε και η σύρραξη ήταν γεγονός.

Μετά τη διακοπή η Α.Ε. Λάρισα 1964 έχασε ρυθμό, άργησε να βγει και πάλι μπροστά, γλίτωσε το 0-2 από τον Fuster στο 80', ''άγγιξε'' το 1-1 με τον Cousin στο 82', γλίτωσε το αριθμητικό μειονέκτημα στο 81' (ο Σπάθας ''χαρίστηκε'' στον Iglesias) αλλά παρά την είσοδο δεύτερου καθαρόαιμου επιθετικού, δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα, η μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. στο 90' με τον Holebas.


A.E. Λάρισα 1964 - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.      0-1 (0-1)
35' αυτ. Κατσιαρός



A.E. Λάρισα 1964 (Jørn Andersen): Αμπάρης, Velasco (90' Abuhatzira), Κατσιαρός, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος, Metin, Puri, Iglesias, Simić (83' Geremi Njitap), Blažek (72' Φαλάγγας), Cousin.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Pardo, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Raúl Bravo, Τοροσίδης, Hurtado, Ibagaza (84' Modesto), Fuster (89' Παπαδόπουλος Ι.), Riera (61' Holebas), Zairi, Mirallas Y Castillo.

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates