Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Ο πολύ καλός Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0-3 ''πέρασε'' από την Ξάνθη


Καλύτερος σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και παίζοντας ανά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. νίκησε με 0-3 την Škoda Ξάνθη Α.Ο. το Σάββατο στο ''Škoda Xanthi Arena'' για την 6η αγωνιστική της Super League με γκολ των Riera (16’), Τοροσίδη (53’), Φετφατζίδη (75’) και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι φίλαθλοι της Ξάνθης χειροκρότησαν τον Τοροσίδη (σ.σ.: δεν το πανηγύρισε) στο γκολ του, όπως και τον Φετφατζίδη (με μικρότερη θέρμη) κατά την είσοδό του στο ματς, ενώ χειροκρότησαν τον πιτσιρικά θερμά στο γκολ που σημείωσε και ακούστηκε μάλιστα και το όνομά του!

Ο Ernesto Valverde, που έβαλε βασικό τον Pardo αντί του Νικοπολίδη, παρέταξε τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. με 4-2-3-1 έχοντας για μοναδικό προωθημένο τον Mirallas Y Castillo. Στα χαφ έπαιξε το γνωστό δίδυμο, Ibagaza, Dudu Cearense, στις πλευρές Rommedahl, Riera και 10αρι ο Fuster.

Οι ''ερυθρόλευκοι'' επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους και πίεσαν ψηλά, κλέβοντας μπάλες. Σε μια από αυτές, μόλις στο 3' ο Mirallas Y Castillo εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Gleison, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Τελικά η πίεση απέφερε καρπούς στο 16' έπειτα από ωραία πάσα του Fuster και πλασέ του Riera που έγραψε το 0-1.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο σουτ των γηπεδούχων έγινε στο 32' από τον Φλίσκα, όμως με την είσοδο του Marcelinho οι γηπεδούχοι έγιναν πιο κινητικοί κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βραζιλιάνο για να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Και στην επανάληψη, το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. έκανε τις φάσεις και η Škoda Ξάνθη Α.Ο. που έψαχνε την κόντρα λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με τον ''κεραυνό'' του Katongo που έφυγε από τα χέρια του Pardo και σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 53' -κι έχοντας προηγουμένως προειδοποιήσει με τον Fuster οι ''ερυθρόλευκοι''- ο Τοροσίδης σημείωσε το 0-2 με ωραίο τακουνάκι και οι Πειραιώτες έδειξαν να κλειδώνουν το ματς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μπήκε στο ματς ο Φετφατζίδης και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, ενώ όταν σημείωσε και το γκολ του στο 75', μέρος της εξέδρας φώναξε ρυθμικά το όνομά του!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, στο οποίο η Škoda Ξάνθη Α.Ο. έπαιξε με 10, καθώς τραυματίστηκε ο Boateng και οι αλλαγές είχαν γίνει, οι ''ερυθρόλευκοι'' έκαναν κι άλλες δυο-τρεις φάσεις για γκολ, ωστόσο, το 0-3 που διαμορφώθηκε από το 75' ήταν και το τελικό σκορ.



Škoda Ξάνθη Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.           0-3 (0-1)
16' Riera, 53' Τοροσίδης, 75' Φετφατζίδης

Škoda Ξάνθη Α.Ο. (Γεώργιος Παράσχος): Gspurning, Μπέρτος (57' Κομεσίδης), Βάλλας, 'Gleison'-Gleison Pinto dos Santos, Stewart (65' Buga), Jaggy, Boateng G., Φλίσκας, Štrba (35' 'Marcelinho'-Marcelo Leite Pereira), Poy, Katongo.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Pardo, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Raúl Bravo, Τοροσίδης, Dudu Cearense,  Ibagaza, Fuster, Riera (64' Holebas), Rommedahl (55' Φετφατζίδης), Mirallas Y Castillo (85' Pantelić).

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates