Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Έκθεση για τα 70 χρόνια από την κήρυξη πολέμου στην Ελλάδα



Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από τη θλιβερή επέτειο κήρυξης του πολέμου εναντίον της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα διοργανώνει την Τετάρτη η Υπηρεσία Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου. Η εκδήλωση συνοδεύεται και από έκθεση με φωτογραφίες και ντοκουμέντα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί ταινία με τίτλο ''Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες'', πρόκειται για την ιστορική φράση του Τσώρτσιλ (Winston Churchill). Την ταινία παρήγαγε η Υπηρεσία Διπλωματικού Αρχείου με ιστορικά ντοκουμέντα από το Κινηματογραφικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η ταινία φέρει αγγλικούς υποτίτλους και περιλαμβάνει σπάνια στιγμιότυπα, μεταξύ των οποίων και η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης της Αθήνας.

Στον ίδιο χώρο θα εγκαινιασθεί φωτογραφική έκθεση, καθώς και έκθεση ντοκουμέντων, ενθυμημάτων και λοιπών ιστορικών αντικειμένων σχετικών με την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 11:00 το πρωί έως 13:00 το μεσημέρι.
 
Πηγή: In

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates