Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Η Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης LIVE στην Πρέβεζα


Η λαμπερή Anna Netrebko πάει στην Πρέβεζα. Και όχι μόνο αυτή. Ο βετεράνος Plácido Domingo, ο Juan Diego Flórez και η πολυσυζητημένη ντίβα Deborah Voigt είναι μερικοί από τους αστέρες της όπερας που θα ''παρελάσουν'' την εφετινή σεζόν από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Το ''μυστήριο'' έχει βεβαίως τη λύση του. Μετά την περυσινή επιτυχία του εγχειρήματος, το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας ''Σπύρος Δήμας'' προσφέρει για μια ακόμη χρονιά τη δυνατότητα στο κοινό της Ηπείρου- και όχι μόνο- να απολαύσει παραστάσεις σε απευθείας σύνδεση με την περίφημη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για συμμετοχή στο σχετικό πρόγραμμα που εγκαινίασε πριν από μερικά χρόνια η Μετροπόλιταν Οπερα βάσει του οποίου επιλεγμένες παραστάσεις της μεταδίδονται σε θεατρικές και κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο.

Αναφορικά με το πρακτικό μέρος της μετάδοσης στην Πρέβεζα, το εισιτήριο έχει διαμορφωθεί στα € 8,00 (το παιδικό / φοιτητικό κοστίζει € 4,00), ενώ έχει προβλεφθεί και ελληνικός υποτιτλισμός. Συγκεκριμένα, όπως μας πληροφορεί ο κ. Δημήτρης Ζώνιος, ιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος έχει ζήσει στις Η.Π.Α. και ήταν εκείνος που ενημέρωσε τους υπευθύνους του Ωδείου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι αγγλικοί υπότιτλοι αποστέλλονται νωρίτερα, μεταφράζονται και προβάλλονται ταυτόχρονα με δεύτερο προβολέα. Η μετάδοση γίνεται σε high definition και dolby surround.


Σχετικό άρθρο εδώ.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates