Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

''Αγχωτικό'' 3-1 του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. απέναντι στον Α.Σ. Ολυμπιακό Βόλου 1937



Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. νίκησε το Σάββατο 3-1 τον Α.Σ. Ολυμπιακό Βόλου 1937 στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' και θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής μετά και την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Οι παίκτες του Valverde ξεκίνησαν εκρηκτικά στο πρώτο 25λεπτο, αλλά μετά είχαν μεταπτώσεις στην απόδοσή τους, χωρίς να επαναλάβουν την απόδοση του αγώνα με τον Α.Γ.Σ. Αστέρα Τρίπολης και στο τέλος, μετά τη μείωση σε 2-1 ''αγχώθηκαν''. Από την άλλη πλευρά, οι Βολιώτες δεν κλείστηκαν, έπαιξαν επιθετικά και άφησαν καλές εντυπώσεις.

Η παρουσία του Mirallas Y Castillo αντί του Pantelić στην 11άδα ήταν η έκπληξη του Valverde στο 4-4-1-1, με τον Fuster πίσω του, τους Rommedahl και Riera στα άκρα και τον Ibagaza δίπλα στον Dudu Cearense. Από την άλλη πλευρά ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε σύστημα 4-1-4-1 με τον Σολάκη στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. μπήκε στον αγώνα με ρυθμό καταιγιστικό, ανάλογο με αυτόν απέναντι στον Α.Γ.Σ. Αστέρα Τρίπολης. Πίεσε και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 7' με τον Τοροσίδη και στη συνέχεια ''πάτησε γκάζι''. Mirallas Y Castillo, Fuster και Ibagaza συνδυάζονταν άψογα, Riera και Rommedahl συνέβαλαν, σε δεύτερο επίπεδο, ενώ ο Dudu Cearense δέσποζε στον ανασταλτικό τομέα. Έτσι οι Πειραιώτες κυριάρχησαν, είχαν απόλυτη υπεροχή, πολλές τελικές προσπάθειες, ευκαιρίες και έφτασαν στο 2-0 με τον Mirallas Y Castillo στο 21'.


Εκεί, όμως, χαλάρωσαν. Έτσι, οι Βολιώτες, που ουδέποτε κλείστηκαν, έπαιξαν από την αρχή ανοικτά και έψαξαν τον τρόπο να γίνουν απειλητικοί, ανέβασαν την απόδοσή τους. Η είσοδος του Breška στο 27' έφερε το 4-4-2 και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να επισκέπτονται την περιοχή του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., ισορροπώντας τον αγώνα, χωρίς να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι ρυθμό, πίεσαν, είχαν ευκαιρίες αλλά μετά το 70', με την έξοδο του Ibagaza, έχασαν λίγο ξανά την εκρηκτικότητά τους. Μάλιστα, η μείωση του σκορ από τον Umbides στο 71' έφερε μια στιγμιαία νευρικότητα, καθώς οι φιλοξενούμενοι έδειξαν επιθετικές βλέψεις και να πιστεύουν στην ισοφάριση.

Ωστόσο και πάλι οι Πειραιώτες ήταν το αφεντικό, αλλά δεν κατάφεραν να διώξουν το άγχος που πήγε να δημιουργηθεί με το χαμένο πέναλτι του Riera στο 82' (διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι ότι δεν υπάρχει σπρώξιμο του Ζαραδούκα στον Mirallas Y Castillo). Ωστόσο κράτησαν εύκολα τη νίκη και την ''σφράγισαν'' στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με το γκολ του Mirallas Y Castillo.


Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937           3-1 (2-0)
7' Τοροσίδης, 21', 90'+1 Mirallas Y Castillo - 71' Umbides

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Νικοπολίδης, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Raúl Bravo, Τοροσίδης, Dudu Cearense,  Ibagaza (70' Παπαδόπουλος Ι.), Fuster, Riera (89' Holebas), Rommedahl (76' Φετφατζίδης), Mirallas Y Castillo.

Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 (Αθανάσιος Τσιώλης): Jakupović, Ψυχογιός (64' Καμπάνταης), Tomas, Sankare, Ρόκας, Álvarez, Ζαραδούκας, Castro (27' Breška), Monje, Umbides, Σολάκης (53' Καπετάνος Κ.).

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates