Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

''Ψυχοβγάλτης'' ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., 2-0 τον Α.Π.Σ. Ατρόμητο Αθηνών



Έσπασε καρδιές μέχρι το σφύριγμα της λήξης στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' χθες... Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. πήρε άλλη μια δύσκολη νίκη κόντρα στον Α.Π.Σ. Ατρόμητο Αθηνών με 2-0 για την 24η αγωνιστική της Super League και παραμένει σε απόσταση δύο βαθμών από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό Α.Ο.

Χορταστικό ήταν το πρώτο μέρος, κυρίως από την επίτευξη του γκολ και μετά... Οι ''ερυθρόλευκοι'' μπήκαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν περιθώρια στον Α.Π.Σ. Ατρόμητο Αθηνών, αίσθηση που έγινε πιο έντονη μετά το 1-0, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν και να μην μπουν σε ρόλο παρατηρητή... Μόλις στο 2', ο LuaLua έκλεψε την μπάλα, μετά το λάθος του Baszczyński, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.


Στο 17’ ο Perrone έπιασε το δυνατό σουτ απέναντι από τον Νικοπολίδη αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κράτησε ανέπαφη την εστία του, κάτι που δεν κατάφερε στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μιχαηλίδης... Το 1-0 για τους ''ερυθρόλευκους'' έγινε στο 18’, με τους γηπεδούχους να βγαίνουν στην αντεπίθεση, τον LuaLua να πασάρει στον Dátolo και ο Αργεντίνος να δίνει έτοιμο γκολ στον Derbyshire, με τον Άγγλο να μην δυσκολεύεται να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μέσα στα έξι επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός έγινε... μόνιμος κάτοικος στην περιοχή των ''μπλε''...

Το γκολ έδιωξε το άγχος από τα πόδια των Πειραιωτών που θα μπορούσαν να αυξήσουν τα τέρματά τους, αλλά το σουτ του Ledesma στο 22’ όπως και αυτά των LuaLua στο 23’ και Zairi στο 24’ δεν βρήκαν στόχο. Στο 27’ ο Perrone δημιούργησε την μόλις δεύτερη καλή στιγμή για τον A.Π.Σ. Ατρόμητο Αθηνών, όμως στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.
Στο 38' οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο 2-0 όταν ο Dátolo εκτέλεσε φάουλ και ο LuaLua με προβολή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μιχαηλίδη. Στη συνέχεια της φάσης, η μπάλα έφτασε στον Zairi, όμως ο Μαροκινός την έστειλε άουτ.


Στο 44’ ο Sarmiento κατάφερε να περάσει και να επιχειρήσει το σουτ με τον Νικοπολίδη να είναι και πάλι σε σωστή θέση, ενώ με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρος ακολούθησε ακόμη μια καλή στιγμή με τον Dátolo να βρίσκει εξαιρετικά τον Derbyshire στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Άγγλος δεν βρήκε την μπάλα που κατέληξε στα χέρια του Μιχαηλίδη.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. να φαίνεται κουρασμένος ενώ ο Α.Π.Σ. Ατρόμητος Αθηνών δεν σταμάτησε στιγμή να πιέζει έστω κι αν δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα στην ''ερυθρόλευκη'' περιοχή.

Τα τελευταία λεπτά η αγωνία χτύπησε... κόκκινο με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν όλο και πιο επικίνδυνα και τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. να μετατρέπει ακόμη ένα παιχνίδι σε... θρίλερ! Οι ''ερυθρόλευκοι'' δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες (είχαν δεύτερο δοκάρι στο 87') με αποτέλεσμα, τα τελευταία λεπτά, να παίζουν με την... φωτιά! Τελικά, ήρθε ο Μήτρογλου στο 90'+4 να σκοράρει σε κενή εστία και να διαμορφώσει το τελικό 2-0.


Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Π.Σ. Ατρόμητος Αθηνών       2-0 (1-0)
18' Derbyshire, 90'+4 Μήτρογλου.

Οι Συνθέσεις
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Božidar Bandović): Νικοπολίδης, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Raúl Bravo, Γκαλίτσιος, Στολτίδης, Ledesma, Dátolo, Zairi (60' Μήτρογλου), LuaLua (81' Πάντος), Derbyshire (90'+1 Παπαδόπουλος Ι.).

Α.Π.Σ. Ατρόμητος Αθηνών (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Blengio, Baszczyński, Ateba Bilayi  (76' Σκόνδρας), Favalli (75' Καλατζής), Νάστος, Sarmiento, Σφακιανάκης, Τάτος (82' Αναστασάκος), Perrone, Saganowski.


Ιστορία των αναμετρήσεων - Πρωτάθλημα Ελλάδας
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Π.Σ. Ατρόμητος Αθηνών

Πανελλήνια Πρωταθλήματα
1938-39 3-0
Α' Εθνική
1972-73 4-0
1974-75 1-1
1975-76 2-1
1976-77 5-1
1980-81 3-1
2005-06 3-0
Super League
2006-07 4-1
2007-08 2-0
2009-10 2-0

Σε επίπεδο Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, έχουν αναμετρηθεί 1 φορά με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.
1 αγώνας - 1 νίκη, τέρματα 3-0.

Σε επίπεδο Α' Εθνικής και Super League, χθες αναμετρήθηκαν για 9η φορά με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.
9 αγώνες - 8 νίκες - 1 ισοπαλία, τέρματα 26-5.

Σύνολο: 10 αγώνες - 9 νίκες - 1 ισοπαλία, τέρματα 29-5.

Photos: InTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates