Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ολοκληρώνεται η αναδάσωση στον Υμηττό με την υποστήριξη της Εμπορικής Τράπεζας


65.000 δενδρύλλια φυτεύτηκαν από τη χορηγία της Εμπορικής Τράπεζας σε 1.100 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης.

Με την υποστήριξη της Εμπορικής Τράπεζας ολοκληρώνεται με επιτυχία η αναδάσωση των δασικών εκτάσεων του Υμηττού, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές των προηγούμενων ετών.

Συγκεκριμένα, σε 1.100 στρέμματα καμένης δασικής έκτασης στον Υμηττό φυτεύτηκαν 65.000 δενδρύλλια, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε να ξαναγίνει ο Υμηττός πηγή οξυγόνου για την Αττική. Η Εμπορική Τράπεζα είχε διαθέσει €1,4 εκατ. μέσω του Ειδικού Φορέα Δασών για την αναδάσωση του Ταΰγετου και του Υμηττού. Και οι δύο αυτές αναδασωτικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις αρμόδιες δασικές αρχές και σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου με τη συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής και της Εμπορικής Τράπεζας, φυτεύτηκαν τα τελευταία 300 δενδρύλλια σε περιοχή του Δήμου Παπάγου–Χολαργού και επισφραγίστηκε έτσι, η επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος στον Υμηττό. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων κ.Ανδρέας Ανδρεόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών κ.Σταύρος Σαγρής, η Διευθύντρια Αναδάσωσης Αττικής κ.Παναγούλα Μαλισόβα, μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, καθώς και κλιμάκιο στελεχών της Εμπορικής Τράπεζας, με επικεφαλής τον κ.Alain Strub, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εμπορικής Τράπεζας.

Ο κ.Strub, ο οποίος έλαβε τιμητική πλακέτα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δήλωσε σχετικά: ''Η Εμπορική έχει αναγνωριστεί επίσημα ως η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα, για την Εταιρική Κοινωνική της Ευθύνη . Επιπλέον, η Εμπορική διαθέτει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και διακρίνεται για την περιβαλλοντική της ευαισθησία και την υποστήριξη κοινωνικών σκοπών. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια αυτό το έργο, πάντα με την ενεργό συμμετοχή και συνεισφορά των εργαζομένων μας''.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας παρέδωσε ένα πυροσβεστικό όχημα 4Χ4 στο Δήμαρχο Κερατέας κ.Σταύρο Ιατρού, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που υπεγράφη με την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. για την παροχή ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού πρόληψης πυρκαγιών σε πληγέντες Ο.Τ.Α. Δέκα ανάλογα οχήματα έχουν ήδη προσφερθεί σε ΟΤΑ Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων σε νομούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ενώ συνολικά προβλέπεται η προσφορά 19 σύγχρονων οχημάτων και μηχανημάτων πυρόσβεσης, συνολικής αξίας €2 εκατ.

Όλες οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα υποστήριξης των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας, συνολικού ύψους περίπου €6,5 εκατ., που έθεσε σε εφαρμογή η Εμπορική Τράπεζα μετά τις πυρκαγιές του 2007, με την ενεργό συμμετοχή της Crédit Agricole και των εργαζομένων τόσο στην Εμπορική όσο και των αλλοδαπών εργαζόμενων στον μητρικό της Όμιλο. Στόχοι του προγράμματος της Εμπορικής Τράπεζας και του ομίλου της Crédit Agricole ήταν η άμεση υποστήριξη των πληγέντων, η οικονομική ανασυγκρότηση των περιοχών και η ευρύτερη αποκατάσταση του περιβάλλοντος και των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Εμπορική Τράπεζα με ενισχυμένο αίσθημα εταιρικής υπευθυνότητας, προτίθεται να συνεχίσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του κοινωνικού συνόλου στο οποίο δραστηριοποιείται.


Πηγή: Emporiki Bank

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates