Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

7η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης



Στις 22 Απριλίου θα ανοίξει τις πύλες της η 7η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, την οποία διοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η HELEXPO και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών.

Φέτος, τιμώμενη χώρα θα είναι η Κίνα και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να παρουσιάσουν το σύγχρονο πρόσωπο ενός αρχαίου πολιτισμού. Ο δυναμισμός της κινεζικής αγοράς που κατέχει τα παγκόσμια πρωτεία στην εκδοτική παραγωγή σε συνδυασμό με την πολύπτυχη πολιτιστική της ταυτότητα συνθέτουν έναν ξεχωριστό πόλο έλξης. Για τέσσερις ημέρες, οι επαγγελματίες και το βιβλιόφιλο κοινό θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη λογοτεχνία μιας χώρας τόσο μακρινής και ταυτόχρονα οικείας, διαμέσου της παράλληλης ιστορικής συνέχειας των αρχαίων πολιτισμών.


Η Αρχαιότητα και Εμείς
''Η Αρχαιότητα και Εμείς'' είναι ο τίτλος της φετινής θεματικής ενότητας της Έκθεσης, η οποία είναι αφιερωμένη στη σύγχρονη οπτική μας προς τους αρχαίους πολιτισμούς.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει βιβλία λογοτεχνίας, δοκίμια, λευκώματα, όλες τις εκδόσεις των Ελλήνων εκδοτών που ευρύτερα αφορούν τους αρχαίους πολιτισμούς, την ιστορία τους, τις παραδόσεις τους και τη συνέχειά τους μέσα στο χρόνο.

Το ενδιαφέρον του κοινού αναμένεται να προσελκύσουν ιδιαίτερα οι εκθέσεις, οι παρουσιάσεις βιβλίων, τα στρογγυλά τραπέζια και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που θα κάνουν την επίσκεψη στο περίπτερο της θεματικής μια πολύτιμη εμπειρία.
Το περιοδικό Αρχαιολογία και Τέχνες θα είναι χορηγός επικοινωνίας της θεματικής ενότητας, ενώ στο περίπτερο της ενότητας θα προβάλλονται ταινίες που έχουν βραβευθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνάντησης Αρχαιολογικής Ταινίας του Μεσογειακού Χώρου ΑΓΩΝ.

Πηγή: Αρχαιολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates