Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΦΙΑΣΚΟ - Ντροπιαστική ήττα και αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. στο Τελ Αβίβ



Άδοξο τέλος για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. Η πειραϊκή ομάδα αποκλείστηκε πρόωρα από το U.E.F.A. Europa League, καθώς γνώρισε χθες ντροπιαστική ήττα στο "Bloomfield Stadium" του Τελ Αβίβ από τη Maccabi Tel-Aviv F.C. με 1-0, στο πλαίσιο του Γ' Προκριματικού Γύρου. Η νίκη 2-1 του πρώτου αγώνα, στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", αποδείχθηκε ότι δεν έφτανε.

Αποτελεί τον νωρίτερο ''ευρωπαϊκό'' αποκλεισμό για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. μετά τη σεζόν 1991-92, όπου του είχε επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ενός έτους από την U.Ε.F.Α.

Αρνητική η εικόνα και των SantoZairi με τον Βραζιλιάνο να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις για χτύπημα εκτός φάσης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ ο Μαροκινός όταν έγινε αλλαγή αντάλλαξε ''γαλλικά'' με τους οπαδούς των γηπεδούχων, δείχνοντας την απειθαρχία και τα νεύρα που υπάρχουν στο Λιμάνι....

Η... έμπνευση του Lienen να ξεκινήσει με τον Modesto δεξί μπακ, έχοντας δηλαδή στην άμυνα τρεις κεντρικούς αμυντικούς (συν τους Mellberg και Αβραάμ Παπαδόπουλο) αποδείχθηκε τραγικό λάθος.

Aπό την αρχή του παιχνιδιού η Maccabi Tel-Aviv F.C. έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο μέρος και πέτυχε το γκολ πρόκρισης με κεφαλιά του Colautti στο 42ο λεπτό, το χειρότερο χρονικό σημείο για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. που την ίδια ώρα έδειχνε εγκλωβισμένος από τον δικό του κακό εαυτό. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ολόκληρο 45λεπτο οι ''ερυθρόλευκοι'' δεν είχαν ούτε μια ευκαιρία, ούτε μια οργανωμένη προσπάθεια.


Όλο το παιχνίδι γινόταν από αριστερά με τον Rommedahl, αλλά ο Santo ήταν απελπιστικά μόνος στην αντίπαλη περιοχή, ενώ από δεξιά, ο Modesto επιχείρησε να ανέβει στα πρώτα λεπτά, αλλά γρήγορα κατάλαβε πως δεν... μπορεί και δεν ξαναπέρασε τη σέντρα. Έτσι, το παιχνίδι του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ήταν μονοδιάστατο, αφού και από το κέντρο έλειπε ο παίκτης που θα βγάλει μια σωστή μπαλιά.

Στο β' ημίχρονο ο Lienen προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση, διορθώνοντας τις επιλογές του, με τον Τοροσίδη να περνά αντί του Modesto και τον Ibagaza να τονώνει τη μεσαία γραμμή.  Και για λίγο, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. με τους  δύο αυτούς, έδειξε ικανός να αντιδράσει. Αλλά ήταν και πάλι ακίνδυνος, αν εξαιρέσουμε σουτ των Santo και Rommedahl και μία κεφαλιά του Maresca. Ο Μήτρογλου που μπήκε για να ''γεμίσει'' την αντίπαλη περιοχή ήταν... σε άλλο γήπεδο και ο χρόνος κυλούσε.

Η Maccabi Tel-Aviv F.C. είχε κλειστεί στα καρέ της, οι παίκτες του Mizrachi έδειχναν κουρασμένοι και ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ολοένα και πίεζε. Χωρίς αποτέλεσμα όμως. Τα γεμίσματα και οι σέντρες δεν είχαν ''τύχη'', το γκολ της ισοφάρισης και της πρόκρισης δεν ήρθε ποτέ και ο Lienen και οι παίκτες του ψάχνουν... τρύπα να κρυφτούν.


Maccabi Tel-Aviv F.C. - Olympiacos C.F.P.           1-0 (1-0)
42' Colautti.

Maccabi Tel-Aviv F.C. (Yossef Mizrachi): Strauber, Saban, Strool, Nivaldo, Gafney, Sidibé, Yeini, Ziv (86' Malul), Itzhaki (80' Avidor), Medunjanin, Colautti (69' Buzaglo).

Olympiacos C.F.P. (Ewald Josef Lienen): Νικοπολίδης / Nikopolidis (c), Παπαδόπουλος Αβρ. / Papadopoulos Avr., Mellberg, Holebas, Modesto (46' Τοροσίδης / Torosidis), Dudu Cearense, Maresca (71' Μήτρογλου / Mitroglou), Zairi (58' Ibagaza), Rommedahl, Santo.

Διαιτητής: Luca Banti (ITA)

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates