Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 1-0: Έχασε το Κύπελλο... και το ''τσαγανό'' του



Ένα γκολ του Σαλπιγγίδη στο 57', έγραψε την Τετάρτη την ιστορία του πολυσυζητημένου επαναληπτικού της Τούμπας, έδωσε με 1-0 τη νίκη στον Π.Α.Ο.Κ. επί του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και ''σφράγισε'' για τον Δικέφαλο του Βορρά το εισιτήριο για τους '4' του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Ο Π.Α.Ο.Κ., πάντως, ήταν καλύτερος στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του 90λεπτου και πήρε δίκαια τη νίκη, αφού έδειξε να ξέρει περισσότερο από τους ''ερυθρόλευκους'' τι θέλει και πώς να το πάρει.

Στην άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ήταν πολύ κατώτερος του αναμενόμενου, αλλά και των απαιτήσεων που είχε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη, με τις επιθετικές τους προσπάθειες να ''γέρνουν'' προς τα δεξιά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και τα «ατού» τους να βρίσκονται σαφώς εκτός κλίματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Mirallas Y Castillo που περισσότερο χαλούσε παρά έφτιαχνε τις φάσεις, ενώ έγινε και ο μοιραίος παίκτης της ομάδας του, με την κόκκινη κάρτα που πήρε στο 86' για χτύπημα εκτός φάσης στον Ivić.

Χαμηλών προδιαγραφών από πλευράς ποιότητας το πρώτο ημίχρονο της Τούμπας, με το ενδιαφέρον να μετατοπίζεται περισσότερο στο... ποιοι ήταν αυτοί που φώναζαν συνθήματα από την κερκίδα, παρά στα τεκταινόμενα εντός γηπέδου. Επί... χόρτου, τίποτα ιδιαίτερο, με τον Δικέφαλο του Βορρά να μπαίνει δυνατά, να διατηρεί έλεγχο και πρωτοβουλία στο πρώτο μισάωρο και να χάνει κάποιες καλές ευκαιρίες να πάρει και τυπικά το πάνω χέρι.


Κλασσικότερη όλων το δοκάρι του Vieirinha μόλις στο 2', με τον Πορτογάλο να αιφνιδιάζει το Νικοπολίδη που στην εξέλιξη της φάσης είπε όχι σε τετ α τετ με τον Σαλπιγγίδη. Την ίδια στιγμή, ένας άνευρος Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του α' ημιχρόνου, αλλά ακόμη και όταν (στο τελευταίο τέταρτο) πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν κατόρθωσε να φανεί απειλητικός για την εστία του Χαλκιά.

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν, ουσιαστικά, déjà vu του αντίστοιχου διαστήματος των πρώτων 45 λεπτών, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν και πάλι πιο δυνατά και να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτή τη φορά, όμως, κατόρθωσαν να ''μετουσιώσουν'' σε γκολ την υπεροχή τους, στο 57' με τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έκανε πολύ καλό κοντρόλ και ακόμη καλύτερο γυριστό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Νικοπολίδη να πέφτει με...  χρονοκαθυστέρηση.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε τον έλεγχο του αγώνα, εγκαταστάθηκε για περίπου ένα τέταρτο έξω από την περιοχή του Χαλκιά, αλλά το καλό αμυντικό στήσιμο των γηπεδούχων, δεν επέτρεψε στους ''ερυθρόλευκους'' να δημιουργήσουν ούτε... υποψία ευκαιρίας.

Οι προσπάθειες του Valverde να αντιστρέψει την κατάσταση, με τις αλλαγές που έκανε στο τελευταίο ημίωρο, δεν έφεραν αποτέλεσμα και, έτσι, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη - πρόκριση για τον ημιτελικό του Κυπέλλου.


Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.      1-0 (0-0)
57' Σαλπιγγίδης
Π.Α.Ο.Κ. (Ιωακείμ Χάβος): Χαλκιάς, Cirillo, Μαλεζάς, Sznaucner, Savini (71' El Zhar), Lino, Τσουκαλάς, García, Ivić Vl. (90'+4 Μπαλάφας), 'Vieirinha'-Adelino André Vieira Freitas, Σαλπιγγίδης (84' Muslimović).

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Νικοπολίδης, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Raúl Bravo, Τοροσίδης, Modesto, Ibagaza, Fuster (60' Pantelić), Mirallas Y Castillo, Rommedahl (53' Zairi), Djebbour (60' Φετφατζίδης).

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates