Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Εύκολα ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 3-0 τον Πανθρακικό Α.Π.Σ.





Άνετη επικράτηση για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. με 3-0 επί του αδύναμου, πλην μαχητικού Πανθρακικού Α.Π.Σ., χθες  στο Στάδιο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'', για την 14η αγωνιστική της Super League, με γκολ των Galetti στο 37' και Dudu Cearense στο 45' και 58'.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση για ανοιχτό και επιθετικό παιχνίδι. Και αν για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. αυτό θεωρείται δεδομένο, πόσο μάλλον εντός έδρας, για τον Πανθρακικό Α.Π.Σ. ήταν θεωρητικά έκπληξη! Βέβαια αν κάποιος αναλογιστεί ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν απολύτως τίποτα να χάσουν τότε αυτό πιθανότατα αποτελεί και την λογικότερη εξήγηση!

Πάντως το πρώτο δεκάλεπτο δεν... έκρυβε κάποια σπουδαία ευκαρία με τη μοναδική αξιόλογη φάση να είναι μία αδύναμη κεφαλιά του Mellberg στο 8', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Galletti, που κατέληξε στα χέρια του Ταΐρη. Στο 18', ο Μήτρογλου άνοιξε αριστερά στον Leonardo, ο Βραζιλιάνος άλλαξε παιχνίδι για τον Galletti και ο Αργεντινός με σέντρα βρήκε τον Óscar González στο ύψος της μικρής περιοχής, ωστόσο το πλασέ στην κίνηση, απομακρύνθηκε από τον Ταΐρη.



Όσο τα λεπτά κυλούσαν οι ερυθρόλευκοι πατούσαν όλο και περισσότερο την αντίπαλη περιοχή! Μάλιστα στο 25' Μήτρογλου και Óscar González απώλεσαν σπουδαία διπλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο "Γερμανός" έγινε αποδέκτης της μπάλας, έπειτα από κόντρες, αλλά το σουτ του απέκρουσε ο Ταΐρης. Ο Óscar González προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ασθενή απόκρουση αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι ύστερα από νέες κόντρες.

Τελικώς, στο 37' η υπεροχή του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. μεταφράστηκε σε γκολ. Ο Μήτρογλου εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χαριτωνίδη, μπήκε στην περιοχή, "σέρβιρε" στον Galletti και ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0, ενώ παράλληλα έγινε ο 13ος διαφορετικός παίκτης της ομάδας που βρήκε δίχτυα. Οι παίκτες του Cartier προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο η κεφαλιά του Καζάκη στο 41' δεν βρήκε στόχο. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. απάντησε με τον Μήτρογλου δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Ταΐρης με ενστικτώδη επέμβαση απομάκρυνε σε κόρνερ την κεφαλιά.
H ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων αποτυπωνόταν ανάγλυφα στον αγωνιστικό χώρο και μετά από εξαιρετική συνεργασία της δεξιάς πτέρυγας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ήρθε και το δεύτερο τέρμα. Ο Galletti στο 45' με άψογη κάθετη πάσα βρήκε στην περιοχή τον Γκαλίτσιο, ο οποίος με τη μία γύρισε την μπάλα παράλληλα στον Dudu Cearense που με άπιαστο πλασέ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο βάθος της αντίπαλης εστίας.



Στο 58' ο Dudu Cearense πετυχαίνει το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Galletti, ο Ταΐρης απομάκρυνε με γροθιές προ του Mellberg, ωστόσο η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μήτρογλου που επιχείρησε σκαστό σουτ από το ύψος της περιοχής, αυτή έφτασε στον Dudu Cearense και ο τελευταίος με γυριστή κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 3-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν στα λεπτά που ακολούθησαν με τον Μήτρογλου πάντως σε δύο ευκαιρίες να μην μπορεί να νικήσει τον εξαιρετικό, παρά το 3-0, Ταΐρη. Στο 65' ο Galletti γυρισε εξαιρετικά την μπάλα στον ελεύθερο Μήτρογλου αλλά το τελείωμά του ήταν κακό και ο Ταΐρης μπλόκαρε, ενώ δύο λεπτά αργότερα πάλι από συνεργασία των δύο, ο φορ των ερυθρόλευκων "νικήθηκε" από τον νεαρό πορτιέρο των φιλοξενούμενων που απομάκρυνε σε κόρνερ την κεφαλιά του. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα κύλησαν διαδικαστικά.



Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Πανθρακικός Α.Π.Σ.     3-0 (2-0)
37' Galletti, 45', 58' Dudu Cearense.

Οι Συνθέσεις

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Zico): Νικοπολίδης, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Raúl Bravo, Γκαλίτσιος, Dudu Cearense, Maresca (87' Domi), Óscar González (71' Τοροσίδης), Leonardo (72' Zairi), Galletti, Μήτρογλου.

Πανθρακικός Α.Π.Σ. (Cartier Albert):  Ταΐρης, Κανωτίδης, Σακελλαρίου (46' Στόικος), Μπαχαρίδης, Χαριτωνίδης, Fajardo (80' Δραγανίδης), Αργυρίου (84' Mitu), Marcelo Goianira, Robert, Buval, Καζάκης.


Ιστορία των αναμετρήσεων - Πρωτάθλημα Ελλάδας
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Πανθρακικός Α.Π.Σ.
Super League
2008-09   6η Αγωνιστική, 19.10.2008   2-0
2009-10 14η Αγωνιστική, 13.12.2009   3-0

Σε επίπεδο Super League, χθες αναμετρήθηκαν για 2η φορά με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.
2 αγώνες
2 νίκες Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
γκολ 5-0.

Photos: InTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates