Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα - 1966 - Πρεμιέρα της τηλεοπτικής σειράς Star Trek



Η σειρά ''Star Trek'' δημιουργήθηκε από τον Τζιν Ρόντεμπερι (Gene Roddenberry) ο οποίος υπήρξε πιλότος κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η σειρά, παραγωγής ''Desilu Productions'', πρωτοπροβλήθηκε το 1966 από το NBC-TV και διήρκεσε για 3 σεζόν ως ''Star Trek: The Original Series''.

Αστέρι της σειράς ο Captain James Τ. Κirk και δίπλα του το πλήρωμα του διαστημόπλοιου ''Starship Enterprise''. Ακολούθως προβλήθηκε η σειρά ''Star Trek: The Animated Series'' ενώ κινηματογραφήθηκαν και έξι ταινίες με το γνωστό πρωταγωνιστικό καστ.

Τέσσερις ακόμη ταινίες γυρίστηκαν με θέμα το Star Trek με πιο πρόσφατο αυτό του 2009 σε σκηνοθεσία και παραγωγή του δεξιοτέχνη της δράσης, του μυστηρίου και της επιστημονικής φαντασίας J.J. Abrams.

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας δημιούργησε ένα άνευ προηγουμένου καλτ φαινόμενο σε όλο τον κόσμο που συνοδεύτηκε από νουβέλες, videogames αλλά και ένα θεματικό πάρκο στο Λας Βέγκας το οποίο όμως έκλεισε το 2008. Κατά τη δεκαετία του '90 ακόμη και στην Ελλάδα κυκλοφόρησε περιοδικό για τους οπαδούς της διαγαλαξιακής κοινότητας του Star Trek.


Space: the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its five-year mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates