Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Κυβερνοπόλεμος κατά της βιομηχανίας μουσικής και κινηματογράφου

Αντιδρώντας στη στοχοποίηση της υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων The Pirate Bay, ακτιβιστές της ηλεκτρονικής πειρατείας εξουδετέρωσαν δικτυακούς τόπους της Κινηματογραφικής Ένωσης Αμερικής (M.P.A.A.) και της Ένωσης Δισκογραφικής Βιομηχανίας Αμερικής (R.I.A.A.).

Όπως ανακοίνωσαν οι χάκερς στο δικτυακό τόπο 4chan, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα στις κυβερνοπιθέσεις που οργάνωσε η M.P.A.A. κατά του The Pirate Bay.

Η M.P.A.A. φέρεται μάλιστα να προσέλαβε μια ινδική εταιρεία λογισμικού για να χτυπήσει τους πειρατές. Εκπρόσωπος της Aiplex παραδέχτηκε στην αυστραλιανή εφημερίδα Sydney Morning Herald ότι οι επιθέσεις στο The Pirate Bay εξαπολύθηκαν από την εταιρεία του.

Η Aiplex επιβεβαίωσε τη Δευτέρα στo B.B.C. ότι βρέθηκε και αυτή στο στόχαστρο των χάκερς. ''Προσέλαβαν την aiplex.com, η οποία επίσης κανονίστηκε. Αυτοί χτύπησαν πρώτοι, εμείς χτυπήσαμε δυνατότερα'', έγραψαν οι ακτιβιστές.

Και οι δύο πλευρές φέρονται να χρησιμοποίησαν την τακτική Denial of Service (DoS, άρνηση παροχής υπηρεσιών), κατά την οποία οι επιτιθέμενοι υπερφορτώνουν το στόχο κατακλύζοντάς τον με αιτήματα σύνδεσης.

''Τους εξουδετερώσαμε όπως εξουδετέρωσαν το The Pirate Bay, με κατανεμημένη επίθεση DoS'', ανέφεραν οι ακτιβιστές.

Όπως σχολίασε στο B.B.C. ο Σον-Πολ Κορέλ της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών Panda Security, οι επιθέσεις των πειρατών δείχνουν ''το μέλλον των διαμαρτυριών στον κυβερνοχώρο'', οι οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Οι δικτυακοί τόποι της R.I.A.A. και της M.P.A.A. λειτουργούν κανονικά τη Δευτέρα, οι χάκερς όμως δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις.

Στο στόχαστρο αναμένεται να μπει τώρα και η Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία.

Πηγή: In

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates