Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν Σήμερα - 1948 - Ιδρύθηκε η εταιρεία Honda Motor Co.


Στις 24 Σεπτεμβρίου του 1948 o Ιάπωνας μηχανικός Σοϊχίρο Χόντα (Sōichirō Honda) ίδρυσε την ομώνυμη αυτοκινητιστική εταιρεία (Honda Motor Company).

Γιος ενός επισκευαστή ποδηλάτων, ο Χόντα έδειξε από πολύ μικρός την κλíση του στις μηχανές. Επαγγελματικά αρχικά ασχολήθηκε με την κατασκευή μοτοσυκλετών. Το 1949 θα συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Τακέο Φουτζισάβα (Takeo Fujisawa), ο οποίος θα γίνει ''το δεξί του χέρι'', αναλαμβάνοντας την ευθύνη της διαχείρισης των οικονομικών της εταιρίας.


Το 1952 η Honda Motor Co. άρχισε να κατασκευάζει τις δικές της μοτοσυκλέτες. Το 1952 θα κυκλοφορήσει επίσης η Cub, μία μικρή οικονομική μοτοσυκλέτα η οποία θα απογειώσει τις πωλήσεις της εταιρίας.


Στις αρχές του ’60 η Honda επιχειρεί να εισέλθει στο χώρο του αυτοκινήτου και το 1964 έχει επίσημη συμμετοχή στη Formula 1, με σημαντικές επιτυχίες. Το 1968 η εταιρία εγκαταλείπει τους αγώνες ταχύτητας για να επιστρέψει από το 1983 έως το 1992 ως κατασκευαστής κινητήρων.


Σήμερα η εταιρία Honda είναι ο Νο.1 κατασκευαστής μοτοσυκλετών και 9ος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates