Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

33ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους & 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από 20 ως 25 Σεπτεμβρίου στη Δράμα


Περισσότεροι από 150 κινηματογραφιστές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανανέωσαν για άλλη μια χρονιά το ετήσιο ραντεβού τους στην ακριτική πόλη της Δράμας, συμμετέχοντας στο 33ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, που πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 20 ως και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου.

Η πόλη της Δράμας, για πέντε ολόκληρες μέρες, θα γίνει το σημείο συνάντησης σκηνοθετών, θεατών, επαγγελματιών και ειδικών του κινηματογραφικού χώρου, καθώς και όλων των φίλων των ταινιών μικρού μήκους, για μια σειρά από νέες κινηματογραφικές αποτυπώσεις και εμπειρίες.

Τρία επίσημα διαγωνιστικά προγράμματα, εννιά κινηματογραφικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, εικαστικές, λογοτεχνικές και μουσικές εκδηλώσεις, συνθέτουν αυτή τη μεγάλη γιορτή που έχει καταστεί θεσμός στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με κεντρικό σύνθημα ''Κινηματογράφησε τη σκέψη σου'', οι διοργανωτές του φετινού Φεστιβάλ καλωσορίζουν, αναδεικνύουν, προτρέπουν και ενισχύουν τις αποτυπώσεις πάνω στο φιλμ και τη μεγάλη οθόνη, των ιδεών, των συναισθημάτων, των σκέψεων κινηματογραφιστών και θεατών.

Τα διαγωνιστικά προγράμματα του 33ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους περιλαμβάνουν: 34 ταινίες μικρού μήκους στο εθνικό τμήμα, 48 παραγωγές στο digi2010 και 57 συμμετοχές στο διεθνές τμήμα.

Το Φεστιβάλ Δράμας, ως ένα από τα μέλη του δικτύου συνεργαζόμενων φεστιβάλ με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, παρουσιάζει και φέτος τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους 2009 και υποψήφιες για το μεγάλο βραβείο της E.F.A. 2009.

Η κατηγορία ταινιών μικρού μήκους των Βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου σε συνεργασία με 15 επιλεγμένα ευρωπαϊκά φεστιβάλ κινηματογράφου. Η κριτική επιτροπή του κάθε φεστιβάλ επιλέγει την ταινία μικρού μήκους η οποία θα είναι υποψήφια για τα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Τα μέλη της Ακαδημίας παρακολουθούν όλες τις υποψήφιες ταινίες και ψηφίζουν για την καλύτερη ταινία η οποία θα προβληθεί στην τελετή απονομής των Βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Πηγή: In

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates