Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Τεράστιο βήμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. με Στολτίδη στο 93'




Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιεροκλή Στολτίδη που μπήκε αλλαγή στο 72' και σκόραρε στο 93' ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. επικράτησε χθες της Σταντάρ Λιέγης (Royal Standard de Liège) με 2-1 στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 37', αντιμετώπισε προβλήματα από τους γρήγορους επιθετικούς της Σταντάρ, όμως με δύο γκολ τις καλύτερες χρονικά στιγμές (43', 93') πήρε μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι στο κυνήγι της πρόκρισης για τους "16" του UEFA Champions League.



To παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να έχουν μπει εκρηκτικά. Την αρχή έκαναν οι παίκτες του Zico όπου στο 1ο μόλις λεπτό απείλησαν για πρώτη φορά τον Bolat με το Dudu Cearense να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η απάντηση από τους Βέλγους δεν άργησε να έρθει αφού στο 2' ο Mbokani έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νικοπολίδη.

Στα επόμενα λεπτά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του και τα κατάφερε, όμως στις αντεπίθεσεις οι Βέλγοι ήταν φωτιά. Πότε με τον Mbokani και πότε με τον Dalmat οι παίκτες της Σταντάρ αναστάτωναν την "ερυθρόλευκη" άμυνα, ενώ αντίθετα οι νταμπλούχοι Ελλάδας έπαιζαν πιο οργανωμένα από τα πλάγια και κυρίως από τα δεξιά με ηγέτη τον Galletti. Στο 37ο λεπτό ο De Camargo μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Jovanović μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη κάνοντας το 0-1.
Οι "ερυθρόλευκοι" δεν το έβαλαν κάτω και απάντησαν γρήγορα την κατάλληλη στιγμή. Δύο λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου (43') ο Galletti εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Μήτρογλου με ψηλοκρεματή κεφαλιά έστειλε τα μπάλα στα δίχτυα του Bolat για το 1-1.

Στην επανάληψη το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο. Οι δύο ομάδες μπήκαν το ίδιο ορεξάτες και επιθετικές και οι ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Την αρχή έκανε στο 49' ο Jovanović με σουτ από κοντινή θέση που εξουδετέρωσε με τρομερή επέμβαση ο Αντώνης Νικοπολίδης. Οι Πειραιώτες απάντησαν με σουτ του Galletti (53') και κεφαλιά του Mellberg (55') χωρίς την επίτευξη κάποιου τέρματος. Στο 70' πάλι ο Jovanović "καρδιοχτύπησε" το Γ.Καραϊσκάκης, όμως ευτυχώς το σουτ  κατέληξε στο δοκάρι.



Το παιχνίδι πλησιάζε προς το τέλος και οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν την αντεπίθεσή τους κυνηγώντας το πολυπόθητο γκολ που θα τους δώσει τη νίκη όμως βρήκαν μπροστά τους τον Bolat. Ο Τούρκος τερματοφύλακας της Σταντάρ με τρομερές επεμβάσεις τόσο στο σουτ του Maresca στο 87' όσο και σε αυτό του Dudu Cearense ένα λεπτό αργότερα (88') κράτησε το 1-1. Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα μοιραστούν βαθμούς, ο Στολτίδης είχε άλλη άποψη. Ο μέσος του Ολυμπιακού που μπήκε αλλαγή στο 72', με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σταντάρ στο 93' και χάρισε μια τεράστια νίκη στην ομάδα του.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Royal Standard de Liège 2-1 (1-1)
43' Μήτρογλου, 90'+3 Στολτίδης - 37' De Camargo.

Συνθέσεις
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Zico):
Νικοπολίδης, Παπαδόπουλος Αβρ., Żewłakow, Mellberg, Raúl Bravo, Dudu Cearense, Maresca, Zairi (72' Στολτίδης), Galletti, Óscar González, Μήτρογλου.

Royal Standard de Liège (László Bölöni): Bolat, Ricardo Rocha, Camozzato, Sarr, Felipe, Dalmat (48' Carcela-González), De Camargo (88' Nicaise), Mangala, Jovanović, Mbokani, Witsel.

Διαιτητής: Pedro Proença (Πορτογαλία)


     Η Βαθμολογία (σε 3 αγώνες)
Arsenal F.C.                   2-1-0  6-3  7
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          2-0-1  3-3  6
Alkmaar Zaanstreek        0-2-1  2-3  2
Royal Standard de Liège  0-1-2  4-6  1

Photos: InTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates