Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τυπική διαδικασία για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π., 6-1 την K.S. Besa Kavajë




Με τον Mirallas Y Castillo να είναι ο κορυφαίος των ''ερυθρόλευκων'' μαζί με τον Derbyshire που άλλαξε την εικόνα της ομάδας με την είσοδό του στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. νίκησε χθες με 6-1 την K.S. Besa Kavajë στο, άδειο λόγω τιμωρίας, ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' και με συνολικό σκορ 11-1 προκρίθηκε στον Γ’ Προκριματικό Γύρο του UEFA Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την ισραηλινή Maccabi Tel-Aviv F.C.

Το 6-1 συνιστά τη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ το συνολικό σκορ 11-1 το μεγαλύτερο σκορ ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Στο α' ημίχρονο οι γηπεδούχοι δεν είχαν πλουραλισμό στο παιχνίδι τους, δεν μπορούσαν να περάσουν μια κάθετη πάσα στην άμυνα που φιλοδώρησαν με πέντε γκολ προ μιας εβδομάδας, ενώ κι από τα πλάγια η ανάπτυξη ήταν ανύπαρκτη. Ακόμα κι όταν γύρω στο 30' ο Mirallas Y Castillo με τον Zairi άλλαξαν πλευρές η εικόνα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. δεν παρουσίασε βελτίωση.

Ο Lienen μετά την απόδοση των παικτών του στο α’ μέρος, έκανε την ομάδα πιο επιθετική ρίχνοντας στο ματς τους Derbyshire και Μήτρογλου στις θέσεις των Zairi και Óscar González αντίστοιχα. Ο Άγγλος έπαιξε αριστερό εξτρέμ, ο «Γερμανός» πήγε στην κορυφή της επίθεσης κι ο Santo έπαιξε πίσω του.


Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ξεκίνησε με γκολ από τα... αποδυτήρια (46') στο β’ μέρος με τον Dudu Cearense να νικάει από τα 25 μέτρα τον Bakaj με δυνατό σουτ. Ωστόσο, η απάντηση των Αλβανών ήταν άμεση, καθώς ισοφάρισαν με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Lazarevski δύο λεπτά αργότερα.

Οι ''ερυθρόλευκοι'' που έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση απ’ ό,τι στο α’ ημίχρονο κι έχασαν σωρεία ευκαιριών, ανάκτησαν άμεσα το προβάδισμα με πλασέ του Derbyshire από το ύψος της περιοχής στο 53', ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Dudu Cearense δεν κατάφερε να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα εξ’ επαφής.

Λίγο έλειψε ο δείκτης του σκορ να ανέβει ακόμα περισσότερο στο 66', όταν ο Derbyshire βγήκε στην κόντρα έβγαλε ωραία μπαλιά στον Mirallas Y Castillo που κοντρόλαρε εξαιρετικά με το στήθος, μπήκε στην περιοχή, έκανε τη λόμπα, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του εξουδετερωμένου Bakaj.

Το σκορ έκλεισαν οι Maresca (75', 90'), Dudu Cearense (78') και Φετφατζίδης (88').


Olympiacos C.F.P. - K.S. Besa Kavajë          6-1 (0-0)
46', 78' Dudu Cearense, 53' Derbyshire, 75', 90' Maresca, 88' Fetfatzidis - 48' Lazarevski.

Olympiacos C.F.P. (Ewald Josef Lienen): Pardo, Mellberg, Γκαλίτσιος / Galitsios, Raúl Bravo, Holebas, Zairi (46' Derbyshire), Dudu Cearense (c), Maresca, Mirallas Y Castillo, Óscar González (46' Μήτρογλου / Mitroglou), Santo (70' Φετφατζίδης / Fetfatzidis).

K.S. Besa Kavajë (Shpëtim Duro): Bakaj, Aliju, Ferizović, Jakupi (76' Hoxha), Lazarevski, Osmani, Hadžibulić, Poçi (c), Dhëmbi (71' Shtini), Cikalleshi (85' Tragaj), Marco dos Santos.


Διαιτητής: Lee Probert (ENG)

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates