Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

''This is Athens'': Η Αθήνα μέσα από τις Φωτογραφίες όλου του Κόσμου / ''This is Athens'': All of Athens in a Photostream!



Mία πολύ μεγάλη διαδικτυακή ενέργεια, με στόχο την αλλαγή της εικόνας που έχει σχηματιστεί στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό της χώρας για την Αθήνα ξεκίνησε το πρότζεκτ ''This Is Athens''.

Μέσα από την ενέργεια αυτή καλούνται οι πολίτες και οι τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα να τραβήξουν μία φωτογραφία που θεωρούν ότι εκφράζει την εικόνα που έχουν οι ίδιοι για την πόλη και να την ανεβάσουν στο http://www.thisisathens.org/ και να την μοιραστούν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Στόχος της ενέργειας δεν είναι να παρουσιαστούν φωτογραφίες μίας ιδανικής πόλης, αλλά αυτό που ο καθένας θεωρεί ότι είναι η Αθήνα ακόμα και αν πρόκειται για την ασχήμια αυτής της πόλης. Καθένας μπορεί να ανεβάσει φωτογραφίες από κινητά, από φωτογραφικές μηχανές, ερασιτεχνικές, επαγγελματικές, θολές, υψηλής ή χαμηλής ανάλυσης...

Στόχος να φανεί η Αθήνα όπως πραγματικά είναι, μία πόλη με τις ωραίες και τις άσχημες πλευρές της, μία πόλη που αξίζει κάποιος να την επισκεφθεί όχι μόνο για την Ιστορία και το παρελθόν της αλλά και για το σύγχρονο πρόσωπό της.

Πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια βρίσκεται το http://www.breathtakingathens.com/ που στόχο της έχει την προβολή και προώθηση της Αθήνας ως τουριστικό προορισμό στο εξωτερικό.


English version
Upload images of you favourite places in the city and help create the largest photo collection Athens ever made. Let the whole world know: This is Athens!

"This is Athens" is not a collection of photos. It is a never-ending medley of emotions and experiences. It is a unique portrait through thousand of photos. It is the city's colours, energy, people, mojo.

With your participation we will create the largest photostream ever made for Athens! You don't have to be a professional photographer or own the best camera in the market. Just photograph whatever "moves you" in the city and upload your pictures, through email, facebook, twitter, flickr, or even your mobile phone. Spread the word and let's make a photostream with the whole city in it!

"This is Athens" is a web project initiated by BreathtakingAthens.com.

Πηγές / Sources: In, Breathtaking Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates