Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 1-0: Έχουν χαθεί τα λόγια για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.




Με γκολ του Blanco στο 90' η Α.Ε.Κ. επικράτησε του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. με 1-0 στο ντέρμπι του Ο.Α.Κ.Α. ''Σπύρος Λούης'', το Σάββατο για τη 12η αγωνιστική και έβαλε ξανά ''φωτιά'' στο πρωτάθλημα της Super League. Χαμένο πέναλτι στο 57' για τους ''ερυθρόλευκους'' με τον Dudu Cearense, ''ματ'' του Jiménez στο δεύτερο μέρος με Diop και Guerreiro.

Σε ένα κακό στο πρώτο μέρος, αλλά γεμάτο ένταση και πάθος στο δεύτερο, ντέρμπι η Α.Ε.Κ. κατάφερε να μείνει ''ζωνταντή'' στην υπόθεση πρωτάθλημα και να πάρει τη νίκη από τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. με 1-0 χάρη σε γκολ του Blanco στο 90'.

Με την Α.Ε.Κ. να θέλει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων από νωρίς, άρχισε το ντέρμπι στο Ο.Α.Κ.Α. Ο Scocco έδειχνε ορεξάτος και προσπαθούσε να συνδυαστεί με τους Leonardo και Burns για να δημιουργήσουν καταστάσεις από τα άκρα, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Από την άλλη ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. αρκετά καλά οργανωμένος ήθελε να διασφαλίσει το ''μηδέν'' στην άμυνά του και να ''χτυπήσει'' στην κόντρα με τον γρήγορο Mirallas Y Castillo
κάτι που έγινε όμως για μία φορά στο πρώτο μέρος με την ευκαιρία του Βέλγου στο 34' να είναι και η πιο σημαντική στο πρώτο μέρος.

Η ομάδα του Jiménez
είχε κάποιες καλές ευκαιρίες με Γιάχιτς και Scocco, όμως δεν είχαν αποτέλεσμα, τη στιγμή που ο Valverde είδε τον Riera να αποχωρεί αναγκαστικά από το 23', δίνοντας τη θέση του στον Ιbagaza, λόγω τραυματισμού στους προσαγωγούς. Μάλιστα μετά το πρώτο μισάωρο ο αγώνας έγινε αρκετά κακός με τις δύο ομάδες να κρατάνε αργό τέμπο και τις ευκαιρίες να είναι είδος… προς εξαφάνιση στο Ο.Α.Κ.Α.


Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατό στον αγωνιστικό χώρο, βοηθούμενος και από την αντικατάσταση του αρνητικού Fuster με τον δραστήριο Pantelić. Ο Σέρβος ήταν αυτός που κατάφερε να… δημιουργήσει και την μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι όταν στο 57’ κέρδισε πέναλτι από τον Leonardo, όμως ο Dudu Cearense και το οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή είχαν άλλη άποψη. Ο Βραζιλιάνος ανέλαβε την εκτέλεση όμως αστόχησε και έτσι η Α.Ε.Κ. κράτησε το μηδέν.

Βλέποντας την ομάδα του να μένει «ζωντανή», ο Jiménez
αποφάσισε να ρισκάρει και να παίξει με δύο επιθετικούς, βάζοντας στη θέση του Burns τον Blanco, κάτι που για περίπου ένα δεκάλεπτο έδωσε «ενθουσιασμό» στους κιτρινόμαυρους και ισορρόπησε την κατάσταση που έδειχνε να κυλά υπέρ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Ο τεχνικός της Α.Ε.Κ. συνέχισε τις αλλαγές και πέρασε στο ματς τόσο τον Diop όσο και τον Guerreiro για να τονώσει τη μεσαία γραμμή του ''δικεφάλου''.

Ο Valverde
στο τελευταίο πεντάλεπτο έριξε στην μάχη και τον Φετφατζίδη θέλοντας να δώσει πνοή στην μεσοεπιθετική του γραμμή, κάτι που δεν είχε όμως αποτέλεσμα. Η Α.Ε.Κ. ανέβασε πολύ την απόδοσή της μετά το 85' και πίεσε πολύ την εστία του Pardo με αποτέλεσμα να την πολιορκεί στο τελευταίο λεπτό. Εκεί, σε μια φάση όπου ο Diop βρέθηκε σε θέση αριστερού εξτρέμ, πέρασε τον Modesto και με ωραία σέντρα βρήκε τον Blanco που απλά έσπρωξε την μπάλα στην εστία για να βάλει κυριολεκτικά ''φωτιά'' στο Ο.Α.Κ.Α.! Ο Pantelić σπατάλησε, μέσα στο γενικό… χαμό, μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις και κάπου εκεί φάνηκε οριστικά ότι ο ''Δικέφαλος'' θα πάρει το τρίποντο.


A.E.K. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.        1-0 (0-0)
90' Blanco

A.E.K. (Manuel Jiménez Jiménez): Αραμπατζής, Μανωλάς, Δέλλας, Jahić, 'Leonardo'-Leonardo Rodrigues Perreira, Μάκος (78' Roger Guerreiro), Καράμπελας, Γκέντσογλου, Scocco (71' Diop), Λυμπερόπουλος, Burns (58' Blancο).


Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Pardo, Παπαδόπουλος Αβρ., Ποτουρίδης, Holebas, Modesto, Dudu Cearense, Hurtado, Fuster (46' Pantelić), Riera (23' Ibagaza), Rommedahl (86' Φετφατζίδης), Mirallas Y Castillo.

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates