Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Απροσδόκητη ήττα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., 2-1 από τον Παναθηναϊκό Α.Ο. στο Ο.Α.Κ.Α.


Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. κατάφερε να ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό Α.Ο. στο ντέρμπι του Ο.Α.Κ.Α. ''Σπύρος Λούης'', μετά από πολύ καλή εμφάνιση στο α' ημίχρονο και ανεξήγητα κακή στο β', για την 8η αγωνιστική της Super League, ενώ τελείωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Οι ''ερυθρόλευκοι'' προηγήθηκαν με τον Mirallas Y Castillo, όμως στο δεύτερο μέρος, μετά και την αποβολή, ο Παναθηναϊκός Α.Ο., με τις αλλαγές των Luis García και Μαρίνου να δίνουν ώθηση, έκανε τη μη αναμενόμενη ανατροπή και έφτασε στο -1 τον αιώνιο αντίπαλό του.

Ο Valverde παρέταξε τον Ολυμπιακό με το αναμενόμενο σχήμα. Ο Pardo ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τους Τοροσίδη, Mellberg, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Raúl Bravo στην άμυνα, τον Dudu Cearense αμυντικό χαφ, μπροστά του σε ελεύθερο ρόλο τον Ibagaza και τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Mirallas Y Castillo, τους Riera αριστερά, Fuster στο κέντρο, Φετφατζίδη δεξιά.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. μπήκε πιο δυνατά και επιθετικά στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος το νευρικό ξεκίνημα και το στατικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού Α.Ο. Πρώτη επικίνδυνη στιγμή για τους Πειραιώτες στο 7', με τον Τζόρβα να διώχνει λανθασμένα στον χώρο του κέντρου, ο Ibagaza έβγαλε την κάθετη στον Riera που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Boumsong έβαλε σωτήρια την κόντρα και απέτρεψε τα χειρότερα.

Οι ''πράσινοι'' απάντησαν στο 11' με τον Χριστοδουλόπουλο να βγάζει στην κόντρα τον Cissé, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Pardo απέκρουσε. Επτά λεπτά αργότερα, ο Plessis βγάζει στον Χριστοδουλόπουλο, αυτός με τη μία στον Cissé, που πέρασε τον Pardo και από πλάγια έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Mellberg έκοψε προ του Govou.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, είχαμε την πρώτη... ένταση εντός αγωνιστικού χώρου, μετά από ένα επικίνδυνο τάκλιν του Riera στα πόδια του Βύντρα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να... αρπάζονται για λίγα λεπτά, αλλά ο Κάκος δεν έβγαλε κάποια κάρτα.


Οι ''ερυθρόλευκοι'' στέκονταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αναπτύσονταν ορθολογικά και γρήγορα και ήταν πιο επικίνδυνοι. Κατά συνέπεια το γκολ του Mirallas Y Castillo στο 37', μόνο έκπληξη δεν ήταν, αλλά φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Ο Βέλγος επιθετικός πέρασε με εκπληκτικό τρόπο τρεις αντιπάλους και σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνία του Τζόρβα κάνοντας το 0-1.

Ο ήδη προβληματικός Παναθηναϊκός Α.Ο., με μεσαία γραμμή ανύπαρκτη και μοναδικούς να παλεύουν τους Cissé και Χριστοδουλόπουλο μπροστά και τους Boumsong και Σπυρόπουλο στην άμυνα, υπέστη ολικό μπλακ άουτ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Νιόπλιας προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας τον Luis García και τον Μαρίνο αντί των αρνητικών Κατσουράνη και Govou. Οι πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά, ενώ οι ερυθρόλευκοι με το υπέρ τους 0-1 ήταν κάπως πιο χαλαροί.

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο είχε την υπεροχή και πίεζε για την ισοφάριση που ήρθε στο 57' με τον Χριστοδουλόπουλο να φεύγει στην κόντρα, να περνάει τον Mellberg και να βγάζει την σέντρα για τον Cissé, που με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Pardo κάνοντας το 1-1.

Στο 62' ο Luis García πέρασε στον Cissé, που ήταν σε θέση για γκολ, με τον Αβραάμ να τον ανατρέπει? και τον Κάκο να δίνει πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Ο Γάλλος από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία, τον Pardo στην αριστερή και έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό Α.Ο.

Ο Valverde πέρασε τον Modesto αντί του Φετφατζίδη, ώστε ο Κορσικάνος αμυντικός να πάει δίπλα στον Mellberg, ενώ ο Νιόπλιας απέσυρε τον Plessis, ρίχνοντας στον χώρο του κέντρου τον Simão Junior.

Επόμενη κίνηση ήταν η είσοδος του Μήτρογλου αντί του Mirallas Y Castillo. Ο Modesto στο 78' έκανε μια φάση για τους ερυθρόλευκους, ενώ ο Luis García στο 80' έπιασε ένα δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Pardo.


Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          2-1 (0-1)
57', 63' πέν. Cissé - 37' Mirallas Y Castillo

Παναθηναϊκός Α.Ο. (Νικόλαος Νιόπλιας): Τζόρβας, Kanté, Boumsong, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Gilberto Silva, Plessis (66' Simão Junior), Κατσουράνης (46' Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος, Govou (46' Luis García), Cissé.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Ernesto Valverde Tejedor): Pardo, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Raúl Bravo, Τοροσίδης, Dudu Cearense,  Ibagaza, Fuster (82' Zairi), Riera, Φετφατζίδης (64' Modesto), Mirallas Y Castillo (76' Μήτρογλου).

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates