Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

''Πουθενά'' του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο ανακαινισμένο Εθνικό Θέατρο


Στις 14 Οκτωβρίου 2009, ύστερα από οκτώ χρόνια «σιωπής», η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό. Ανανεωμένη, τεχνικά υπερσύγχρονη, γεμάτη μνήμες και θεατρικές προτάσεις, υποδέχεται τους θεατές στο εκ βάθρων ανακαινισμένο κτίριο Τσίλλερ, ένα εξαίρετο νεοκλασικό κτιριακό συγκρότημα, χτισμένο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, στο κέντρο της Αθήνας.


''Πουθενά'' του Δημήτρη Παπαϊωαννου
Με την ευκαιρία των εγκαινίων του κτιρίου Τσίλλερ, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου – μαζί με τον Coti K, τον Ζάφο Ξαγοράρη, τον Αλέκο Γιάνναρο και τον Θάνο Παπαστεργίου – κατασκευάζει ένα έργο αξιοποιώντας απογυμνωμένους τους καινούργιους μηχανισμούς της Κεντρικής Σκηνής. 26 ερμηνευτές μετρούν και αναμετριούνται με τις διαστάσεις και δυνατότητες του χώρου σε ένα ειδικά σχεδιασμένο έργο που δεν θα μπορεί να παρουσιαστεί πουθενά αλλού.

Η Κεντρική Σκηνή με την προσθήκη του υπερσύγχρονου πύργου σκηνής αποτελεί τώρα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική συνάντηση δύο κόσμων, με διαχωριστική γραμμή την αυλαία.

Tο ''Πουθενά'' είναι ένα έργο για τον χώρο της θεατρικής σκηνής. Τον χώρο-μηχανή που μεταβάλλεται διαρκώς και καθορίζεται από την ανθρώπινη παρουσία, για να σημαίνει αμέτρητους τόπους, ενώ έχει σχεδιαστεί για να είναι μη-τόπος.

Το ''Πουθενά'' είναι ένα έργο μισής ώρας το οποίο θα παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα από Τετάρτη έως Σάββατο, στις 21:00 και στις 21:45 και Κυριακή στις 19:00 και στις 19:45, με ειδικό ενιαίο εισιτήριο 10€.

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στη Νέα Σκηνή – «Νίκος Κούρκουλος» (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210-528 8170) και στα εκδοτήρια του Εθνικού Θεάτρου (Υπηρεσίες εισιτηρίων, Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου, τηλ. 210-723 4567).
Επίσης εισιτήρια προπωλούνται και μέσω πιστωτικής κάρτας στο τηλ. 210-723 4567 και online από τη σελίδα του Εθνικού Θεάτρου.



Η ταυτότητα της παράστασης

Σύλληψη — Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Μουσική σύνθεση — Ηχητικός σχεδιασμός: Coti K.
Σκηνικός σχεδιασμός: Ζάφος Ξαγοράρης
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Κοστούμια: Θάνος Παπαστεργίου
Βοηθός σκηνοθέτη — Διεύθυνση καλλιτεχνικής παραγωγής: Τίνα Παπανικολάου

Ερμηνευτές
Προκόπης Αγαθοκλέους, Πάνος Αθανασόπουλος, Θανάσης Ακοκκαλίδης, Αντώνης Βαής, Νίκος Δραγώνας, Μανόλης Θεοδωράκης, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Γιώργος Καφετζόπουλος, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Κωνσταντίνος Μαραβέλιας, Γιώργος Μάτσκαρης, Γιάννης Μίχος, Μαρία Μπρέγιαννη, Ίλια Ντετσάβες-Πόγκα, Χρήστος Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπακαμμένος, Σίμος Πατιερίδης, Άρης Πλασκασοβίτης, Ευαγγελία Ράντου, Ηλίας Ραφαηλίδης, Καλλιόπη Σίμου, Διογένης Σκαλτσάς, Συμεών Τσακίρης, Σοφία Τσιαούση, Αltin Huta, Tadeu Liesenfeld.

Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

Χορηγός παράστασης: Εθνική Τράπεζα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates