Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Τα ''Microsoft Windows 7'' στην αγορά




Πρεμιέρα έκαναν στην αγορά τα ''Windows 7'', το λειτουργικό σύστημα που η Microsoft ελπίζει ότι θα δώσει νέα πνοή στην ίδια αλλά και εν γένει στο χώρο των προσωπικών υπολογιστών.
Η εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς θέλει να επαναλάβει αυτό που είχε πετύχει πριν από οχτώ χρόνια, όταν είχε λανσάρει τα Windows XP, τα οποία και πολλοί χρήστες Η/Υ επέλεξαν να διατηρήσουν έως σήμερα, αρνούμενοι να εγκαταστήσουν τα Windows Vista.

Το τελευταίο αυτό λειτουργικό σύστημα, το οποίο κυκλοφόρησε στην αγορά το 2007, η Microsoft θέλει μάλλον το ξεχάσει. Είχε θεωρηθεί αποτυχημένο, καθώς επιχειρήσεις και απλοί καταναλωτές διαμαρτύρονταν ότι ήταν αργό, όχι ιδιαίτερα εύχρηστο και μη συμβατό με αρκετά γκάτζετς.
Ο αμερικανικός κολοσσός υπόσχεται τώρα ότι το νέο του λειτουργικό σύστημα ενσωματώνει μόνο τα καλά στοιχεία του Vista, την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Είναι ωστόσο ταχύτερο, προσφέρει καλύτερες λύσεις δικτύωσης και νέα πιο «φιλικά» στο χρήστη χαρακτηριστικά. Οι ειδικοί φαίνεται να συμφωνούν, καθώς οι έως τώρα κριτικές για το Windows 7 είναι πολύ θετικές. Επισημαίνουν δε ότι από την επιτυχία τους ή όχι θα εξαρτηθεί εάν θα μπορέσει να ανακόψει τη «φόρα» της Apple, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά.

Για τη Microsoft η επιτυχία των Windows 7 είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια λογισμικού στον κόσμο αντλεί περίπου το 25% των ετήσιων εσόδων της (ύψους περίπου 58,4 δισ. δολαρίων) από τα Windows. Οι προβλέψεις είναι πάντως αισιόδοξες.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ISI Group το 80% των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ σκοπεύουν να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους τα Windows 7 μέσα στην επόμενη διετία. Παράλληλα η αναλύτρια της Goldman Sachs Sarah Friar, εκτιμά ότι το 2010 οι πωλήσεις των Windows θα αυξηθούν 9% στα 16,3 δισ. δολάρια, έναντι πτώσης της τάξης του 10% που αναμένεται φέτος εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης.
Η χρονική στιγμή άλλωστε κατά την οποία έρχονται στην αγορά τα Windows 7 είναι αρκετά ευνοϊκή, καθώς έχουν μόλις διαφανεί οι πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης στις πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών.

Πηγές: Naftemporiki.gr, Microsoft.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates