Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. εκτός Κυπέλλου Ελλάδας;



 

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του θεσμού είναι γεγονός ή μήπως όχι; Αγωνιστικά, σίγουρα! Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. βρίσκεται εκτός συνέχειας του κυπέλλου. Θύτης ο Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. που στα πλαίσια της Δ' Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ''hellas online'' και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, κέρδισε χθες με 3-1 στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών και έστειλε τον κάτοχο του τίτλου σπίτι του.

Με τους Pardo, Ledesma και Κυριάκο Παπαδόπουλο να είναι οι αλλαγές σχετικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. πραγματοποίησε ένα από τα  χειρότερα φετινά του ημίχρονα. Η νεανική ομάδα του Ollos ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της καλή  ευκαιρία. Ηταν το 16' όταν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Leozinho με ωραίo φαλτσαριστό αριστερό σουτ νίκησε τον Pardo και άνοιξε το σκορ.
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στις αρχές της επανάληψης για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π., καθώς ο Αθανασιάδης με κεφαλιά στο 53' παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Pardo. Ο Μήτρογλου στο 67', μετά από σέντρα του Ιωάννη Παπαδόπουλου από τα δεξιά, μείωσε σε 2-1, ξαναβάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι.
Στο 85' ο Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. κέρδισε πέναλτι, που στοίχισε και την αποβολή του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή σουτ του Κωνσταντινίδη. Ο Rimoldi δεν αστόχησε, στέλνοντας τους συμπαίκτες του στα ουράνια και αφήνοντας? τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. εκτός Kυπέλλου.



Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.    3-1 (1-0)
16' Leozinho, 53' Αθανασιάδης, 85' πέν. Rimoldi - 67' Μήτρογλου.

Συνθέσεις
Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. (Guillermo Ollos): Βαλσαμάκης, Γαλανόπουλος, Castro, Scaglia, Παπάζογλου (75' Kali), Ανάκογλου (69' Κόντος), Rimoldi, Tadić (78' Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης, 'Leozinho'-Leandro Sales de Santana, Γεωργίου.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Zico): Pardo, Παπαδόπουλος Αβρ., Παπαδόπουλος Κ., Γκαλίτσιος, Raúl Bravo, Στολτίδης (58' Παπαδόπουλος Ι.), Ledesma, Maresca (46' Zairi), Galletti, Óscar González (78' Σοϊλέδης), Μήτρογλου.


Προκρίνεται ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.?
Όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα novasports.gr, όταν στο 75' ο Kali μπήκε αλλαγή αντί του Παπάζογλου, ο Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. είχε μεσα στον αγωνιστικό χώρο 6 αλλοδαπούς παίκτες, μέχρι να μπει στο 77' ο Κωνσταντινίδης.
Η προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδας, στο άρθρο 7, εδάφιο ΣΤ', λέει ότι για τις ομάδες της Β' και Γ' Εθνικής ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί στον καταρτισμό της ενδεκάδας με αυτούς που προβλέπει το άρθρο 19, παράγραφοι 6 και 7 του Κανονισμού Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.
Μια ομάδα Β' Εθνικής δεν δικαιούται να έχει στην ενδεκάδα της περισσότερους από πέντε παίκτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας. Για τις ομάδες της Super League, από τη στιγμή που δεν υπάρχει σχετικός περιορισμός στο πρωτάθλημα, δεν υπάρχει και στο Κύπελλο.
Για να υπάρξει περίπτωση μηδενισμού, θα πρέπει να κάνει ένσταση ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. μέσα σε 48 ώρες, ή άλλη ομάδα με έννομο συμφέρον μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα.


Ιστορία των αναμετρήσεων - Κύπελλο Ελλάδας
Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
1995-96   0-2   (Α' Φάση, 2η αγωνιστική - 30.08.1995)
2009-10   3-1* (Δ' Φάση                       - 24.10.2009)
* Εκκρεμεί ως τη στιγμή που γράφεται το post.


Photo: InTime


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates