Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

''Paranormal Activity'', μια ταινία - φαινόμενο




Πρόκειται για παράδοξο. Την εποχή της απόλυτης εμπορευματοποίησης και του μάρκετινγκ μια ταινία προϋπολογισμού μόλις 15 χιλιάδων δολλαρίων, κατάφερε να συγκεντρώσει 62,5 εκατομμύρια δολλάρια. Πρόκειται για το θρίλερ ''Paranormal Activity''.

Η ταινία έκανε σημαντική επιτυχία ισάξια ταινιών υψηλού προϋπολογισμού. Το νέο θρίλερ ''Paranormal Activity'' αποτελεί πρωτοπορία για τον χώρο του μάρκετινγκ, καθώς έκανε επιτυχία με περιορισμένες νυχτερινές προβολές και συζήτηση από στόμα σε στόμα, χωρίς συγκεκριμένη προώθηση από εταιρίες μάρκετινγκ.

Η ταινία του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και σεναριογράφου Oren Peli είχε ολοκληρωθεί από το 2007, αλλά αδυνατούσε να βρει διανομή, ευρεία ή περιορισμένη. Κάποια στιγμή, είδε την ταινία ο Steven Spielberg, του άρεσε και αποφάσισε να βοηθήσει. Έτσι, την πρότεινε στην Paramount, η οποία την αγόρασε και μέσω του δικτύου της κανονίστηκαν αρχικά μερικές μεταμεσονύκτιες μεμονωμένες προβολές και έπειτα η ταινία βγήκε σε περιορισμένο δίκτυο αιθουσών, τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Τα σχόλια ενθουσιασμού των πρώτων θεατών στο διαδίκτυο, μέσω Facebook, Twitter και YouTube εξάπλωσαν τη φήμη της ταινίας και η Paramount αποφάσισε να τη διανείμει σε πανεθνικό δίκτυο την προηγούμενη εβδομάδα, φέρνοντας στα ταμεία 22 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τριήμερο και ανεβάζοντας το σύνολο των εισπράξεων (και από τις προηγούμενες προβολές) σε 62,5 εκατομμύρια.


Το ''Paranormal Activity'' είναι ένα 'οικιακό' θρίλερ, στο ύφος που είχε πλασάρει το ''Blair Witch Project'' το 1999, το οποίο αποσκοπεί στο να πείσει το θεατή ότι δεν πρόκειται για ταινία αλλά για υλικό που τραβήχτηκε με μια συνηθισμένη φτηνή κάμερα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Η υπόθεσή του αφορά σ’ ένα νεαρό ζευγάρι που μετακομίζει στο καινούριο του σπίτι, για να διαπιστώσει ότι υπάρχει και ένας άλλος 'ένοικος' που αρέσκεται να κυκλοφορεί όταν το ζευγάρι κοιμάται και να τους τρομάζει. Για να τον εντοπίσουν, αποφασίζουν να αφήσουν την κάμερα ανοιχτή κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ''Paranormal Activity'' έριξε από την κορυφή του box-office την καινούρια ταινία του Spike Jonze ''Where The Wild Things Are'', ανακόπτοντας την ανοδική της πορεία, και νίκησε κατά κράτος το αντίπαλο δέος στην κατηγορία των θρίλερ για τη συγκεκριμένη εβδομάδα, ''Saw VI''.


Στις 5 Νοεμβρίου η ταινία υπολογίζεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες, με τίτλο ''Μεταφυσική Δραστηριότητα''.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer της ταινίας.



Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates