Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

''Επιχείρηση: Περιβάλλον'' κάθε Σάββατο στις 17.00 στην ΕΤ3



Ξεκίνησε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, ο νέος κύκλος της εκπομπής της ΕΤ3 ''Επιχείρηση: Περιβάλλον''. Η εκπομπή έκανε πρεμιέρα για τη νέα τηλεοπτική περίοδο με θέμα «Υδάτινα οικοσυστήματα – δρόμοι του νερού στη Μακεδονία και τη Θράκη». Πρόκειται για εβδομαδιαία ωριαία εκπομπή αφιερωμένη στη σχέση της φύσης με την οικονομία, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Κωνσταντόπουλου, που θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 17.00.

Έχει κυριαρχήσει η άποψη ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί τροχοπέδη για την οικονομική δραστηριότητα. Στόχος της εκπομπής είναι μέσα από απτά παραδείγματα να αποδείξει το αντίθετο, ότι δηλαδή η διατήρηση του φυσικού πλούτου μιας περιοχής, όχι μόνο προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της, αλλά έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη στην οικονομία της.

Οι δημιουργοί της εκπομπής ταξιδεύουν κάθε εβδομάδα ανά την Ελλάδα για να αναζητήσουν την απάντηση στο κατά πόσο μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει σε αρμονία με τη φύση και όχι κόντρα σε αυτήν. Παράλληλα, θα παρουσιάζονται πρακτικές προτάσεις για το πώς μπορούν οι πολίτες να κάνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές. Κάθε θέμα θα προσεγγίζεται με συνεντεύξεις από καθηγητές πανεπιστήμιου, περιβαλλοντολόγους, οικονομολόγους, αλλά και ανθρώπους που έχουν κατανοήσει και εναρμονίσει την ζωή τους με την φύση.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κωνσταντόπουλος, Στέλιος Παπαγιάννης
Αρχισυνταξία: Αντώνης Παπαϊωάννου
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Καλλιόπη Σαΐτη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μπάμπης Παρίσης
Διεύθυνση Παραγωγής: Στέλιος Χατζηπαυλίδης


Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates