Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Οι Massive Attack επέστρεψαν



Όλοι οι fans της ηλεκτρονικής μουσικής και των Massive Attack ανά τον κόσμο ετοιμάζονται. Το καινούριο LP τους είναι συνεχώς προ της κυκλοφορίας και συνεχώς καθυστερεί. Το νέο άλμπουμ φημολογείται ότι θα ονομάζεται LP5 (5ο LP) ή ''Weather Underground'', θα κυκλοφορήσει το 2010 (Ιανουάριο;) και θα είναι το πρώτο μετά το 2003 και το επιτυχημένο ''100th Window''.

Ο Robert '3D' Del Naja, ιδρυτικό μέλος της μπάντας από το Bristol, σε συνέντευξή του ανέφερε πως έχουν δημιουργηθεί δύο εκδόσεις του άλμπουμ, το οποίο χαρακτήρισε (αμετάφραστο) "in a kind of state of flux". Έχουν μιξαριστεί περίπου 10 κομμάτια και επιβεβαιωμένοι guests είναι οι Damon Albarn, Elbow's Guy Garvey και Martina Topley-Bird. Οι Massive Attack σκέφτονται να κυκλοφορήσουν τα stems κάποιων από τα κομμάτια online, ενθαρρύνοντας τους φίλους τους να μιξάρουν τα δικές τους εκδόσεις.



Splitting the Atom EP
Μέχρι την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, οι Massive Attack δεν μας άφησαν παραπονούμενους. Κυκλοφόρησαν στις 5 Οκτωβρίου 2009 το ''Splitting the Atom EP'' από τη Virgin UK, μια μικρή έκδοση του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Τα σχόλιά μου θετικότατα, και όσο το ακούω τόσο βρίσκω ακόμη πιο ενδιαφέροντα στοιχεία στη μουσική τους. Κινούνται στους γνώριμους ρυθμούς, κάτι μεταξύ electronica και ατμοσφαιρικού trip hop, επιστρέφοντας όμως σε ήχους και φόρμες που χαρακτήριζαν τις πρώτες δουλειές τους. Εκπληκτικό το ομώνυμο κομμάτι.

Το EP περιέχει τα εξής 4 κομμάτια:

1

Splitting The Atom
5:17

2

Pray For Rain
6:45

3

Bulletproof Love (Van Rivers & The Subliminal Kid Remix)
6:43


  Remix - Van Rivers & The Subliminal Kid
4

Psyche (Flash Treatment)
3:46


  Remix - Christoff Berg

Απολαύστε το κομμάτι ''False Flags'' που κυκλοφόρησε το 2006 σε maxi single και πιθανόν θα συμπεριληφθεί στο νέο LP. Απίστευτο κομμάτι και απίστευτο video.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates