Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Υψηλότερα Κέρδη για τη Deutsche Bank


Στα 1,38 δισ. ευρώ υπερτριπλασιάστηκαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank το Γ' τρίμηνο της χρονιάς, χάρη στις φοροελαφρύνσεις και στα υψηλότερα έσοδα από χρηματιστηριακές συναλλαγές.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η οποία είχε ανακοινώσει τα προκαταρκτικά της αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα, επωφελήθηκε των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων. Αυτόν το μήνα προχώρησε, άλλωστε, σε δύο εξαγορές με στόχο να μειώσει την εξάρτησή της από την επενδυτική τραπεζική σε περίπτωση που επιδεινωθούν και πάλι οι συνθήκες στις αγορές.

Ειδικότερα, η Deutsche Bank συμφώνησε χθες να αποκτήσει τη Sal. Oppenheim Group, τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας, έναντι 1 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τις μονάδες διαχείρισης ενεργητικού και πλούτου. Η εν λόγω εξαγορά εκτιμάται ότι σχεδόν θα διπλασιάσει το υπό διαχείριση ενεργητικό της στη μονάδα ιδιωτικών κεφαλαίων σε περισσότερα από 300 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, η τράπεζα κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία στις 20 Οκτωβρίου για την απόκτηση των δραστηριοτήτων Εμπορικής Τραπεζικής της ABN Amro Holding στην Ολλανδία.

Οι μετοχές της έχουν ενισχυθεί κατά 76% από τις αρχές της χρονιάς, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας σε περίπου 30 δισ. ευρώ.

Πηγές: Ναυτεμπορική, Deutsche Bank

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates