Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ο Α.Σ. Άρης 2-0 τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. στη Θεσσαλονίκη


Με γκολ του Eddie Johnson, ο Α.Σ. Άρης επικράτησε με 2-0 του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. για την 1η αγωνιστική των Play Offs της Super League και πλέον μπαίνει γερά στο παιχνίδι της διεκδίκησης της πρώτης θέσης.

Με σύμμαχο τον κόσμο που έδωσε το παρών στο ηλιόλουστο "Κλεάνθης Βικελίδης" παρά την απογοήτευση του χαμένου Κυπέλλου, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν από νωρίς τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. Βέβαια, η ελαφρά υπεροχή των "κιτρινόμαυρων" δεν απέφερε καρπούς βέβαια παρά μόνο κάτι κόρνερ κι αυτό γιατί κράτησε μόλις 5 με 6 λεπτά.

Από 'κει και πέρα, οι Πειραιώτες "αφυπνίστηκαν", βρήκαν τα πατήματά τους στο γήπεδο και έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Σηφάκη. Η αρχή έγινε με τον Maresca στο 7', όπου είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του από το ύψος της περιοχής δεν ήταν καλό και ο Σηφάκης μπλόκαρε εύκολα. Στην συνέχεια το σουτ του LuaLua στο 13' και η κεφαλιά του Dudu Cearense στο 15' δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον πορτιέρο του Άρη και έτσι η μικρή πίεση του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. έληξε άδοξα.

Κάπου εκεί ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, οι δύο ομάδες έκαναν απανωτά λάθη ιδιαίτερα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και οι φάσεις άργησαν να έρθουν. Συγκεκριμένα, μετά από 15 λεπτά... ύπνου, ο Α.Σ. Άρης βγήκε με αξιώσεις στην "ερυθρόλευκη" περιοχή και απείλησε κυρίως με σουτ, όπως αυτό του Koke στο 29' και του Neto στο 31' που είχαν την ίδια κατάληξη (άουτ).

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελειώσει με το 0-0, οι Αμερικανοί του Α.Σ. Άρη είχαν άλλη άποψη. Στο 39', ο Adu "άδειασε" εύκολα τον Γκαλίτσιο, σέντραρε με ακρίβεια από τα αριστερά και ο Johnson αφύλαχτος από την περιοχή με κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη.

Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 42' έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους στον αγώνα. Ο Raúl Bravo έκανε σέντρα σουτ από τα αριστερά, ο Σηφάκης ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα και αυτή τράνταξε το αριστερό δοκάρι του και στην συνέχεια απομακρύνθηκε. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, που βρήκε τον Α.Σ. Άρη να έχει προβάδισμα ενός γκολ.


Στην επανάληψη, ο Božidar Bandović προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του και πέρασε στην θέση του Leonardo τον Derbyshire και έτσι οι Πειραιώτες έπαιζαν με 2 σέντερ φορ. Στο 52' ο Άγγλος επιθετικός παραλίγο να αποδειχθεί η χρυσή αλλαγή, όταν έκανε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Σηφάκης έδιωξε την μπάλα στο δοκάρι.

Κι αφού οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, είδαν τον... χάρο με τα μάτια τους, αφού ο Α.Σ. Άρης έφτασε μια ανάσα από το 2-0. Όλα ξεκίνησαν από μια διεκδίκηση του Adu με τον Γκαλίτσιο μέσα στην περιοχή, όπου ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Koke, όμως ο Νικοπολίδης κατάφερε να μπλοκάρει και να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του.

Από κει και πέρα, οι Πειραιώτες πίεσαν μ' όλες τους τις δυνάμεις, βγήκαν μαζικά στην επίθεση και τα έπαιξαν όλα για όλα. Στο 55' μάλιστα, κατάφεραν να σκοράρουν όμως ο διαιτητής σωστά ακύρωσε το γκολ. Ο LuaLua τροφοδότησε τον Μήτρογλου που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Έλληνας επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν με τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. να έχει ανούσια κυριαρχία και τον Α.Σ. Άρη να αμύνεται σωστά και να έχει κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Μιχάλη Σηφάκη. Και ενώ όλα έμοιαζαν πως το 1-0 θα μείνει, ο Johnson δεν έχασε την ευκαιρία και στο 93' μετά από τραγικό λάθος του πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.


Α.Σ. Άρης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.       2-0 (1-0)
40', 90'+3 Johnson.

Α.Σ. Άρης (Héctor Raúl Cúper): Σηφάκης, Neto, Nasuti, Guiaro, Fernandez, Adu (89' Daly), 'Nacho' García (83' Πρίττας), Vangjeli, Meriem (75' Javito), Koke, Johnson.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Božidar Bandović): Νικοπολίδης, Żewłakow, Γκαλίτσιος, Mellberg, Raúl Bravo, Maresca (83' Παπαδόπουλος Ι.), Dudu Cearense, Óscar González, Leonardo (46' Derbyshire), LuaLua, Μήτρογλου.

Photos: InTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates