Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ανακαλύφθηκαν ανθρώπινοι σκελετοί του 4ου ή 5ου μ.Χ. αι. σε αυλή σπιτιού στο Τυχερό ΈβρουΔύο ανθρώπινους σκελετούς και κτερίσματα αποκάλυψε κάτοικος του Τυχερού στο νομό Έβρου, ενώ έσκαβε στον κήπο του σπιτιού του.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον αρχαιολόγο της ΙΘ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ματθαίο Κουτσομανή, για γυναικείο τάφο που χρονολογείται στον 4o ή στον 5ο αιώνα μ.Χ. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς μέσα στον τάφο βρέθηκαν κτερίσματα, δύο γυάλινα και δύο χάλκινα βραχιόλια.

Τα κοσμήματα θα καθαριστούν και θα εξεταστούν στο Μουσείο της Κομοτηνής όπου μεταφέρθηκαν προκειμένου οι αρχαιολόγοι να προσδιορίσουν την ακριβή χρονολογία προέλευσης τους. Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουτσομανής η Υπηρεσία ειδοποιήθηκε από το αστυνομικό τμήμα του Τυχερού και όταν έφτασε στο σημείο τα οστά του σκελετού είχαν ήδη μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για περαιτέρω έρευνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι αρχαιολόγοι να εξάγουν σωστά συμπεράσματα.

Πηγή: Kavala Net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates