Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Έκλεισε τον κύκλο του ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., 0-1 από τον Π.Α.Ο.Κ. και... UEFA Europa League




Πτήση UEFA Champions League για τον Π.Α.Ο.Κ. που νίκησε την Τετάρτη 0-1 τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. στο ''Γεώργιος Καραϊσκάκης'' για την 4η αγωνιστική των Play Offs της Super League και παίρνει τη 2η θέση! Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στο UΕFA Europa League...

Τα πνεύματα ήταν ηλεκτρισμένα πριν ακόμα ξεκινήσει ο αγώνας με το επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα να φάει αρκετές... ψιλές ο φροντιστής του Π.Α.Ο.Κ. και με το πρώτο φάουλ η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, απόρροια της μεγάλης έντασης που είχαν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων με τον τίτλο «τελικός» να ταιριάζει απόλυτα στη μάχη του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. με τον Π.Α.Ο.Κ.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα που μπήκε με πάθος κόντρα στην Α.Ε.Κ. και δημιούργησε κάποιες φάσεις κυρίως από στημένες φάσεις. Ο Π.Α.Ο.Κ. από την άλλη, περίμενε και «χτύπησε» την κατάλληλη στιγμή, φεύγοντας για δεύτερη φορά φέτος με το ''διπλό'', όμως αυτή τη φορά πήρε μαζί του -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- και το εισιτήριο για τα προκριματικά του UEFA Champions League!

Ο ''δικέφαλος'' χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης πέρασε ανώδυνα τις επιθέσεις του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., περίμενε πίσω και προσπάθησε να απειλήσει στην κόντρα. H πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. ήρθε στο 8' όταν ο Χαλκιάς έκανε κακή έξοδο σε κόρνερ του Óscar González, ο Τοροσίδης έπιασε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, όμως ο Contreras έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Οι γηπεδούχοι ενέτειναν την πίεσή τους και στο 14' ο LuaLua σημάδεψε το «Γ» της εστίας του Χαλκιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Maresca , ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. κέρδισε κόρνερ και ο Derbyshire πετάχτηκε μπροστά από τον Χαλκιά έπιασε την κεφαλιά, όμως ο διεθνής γκολκίπερ μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.
Ο Π.Α.Ο.Κ. επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα καρέ του Νικοπολίδη στο 30’ με τον García έπειτα από ατομική προσπάθεια να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει άουτ από πλάγια θέση.


Η ψυχρολουσία του Ολυμπιακού
Τελικά, ο δικέφαλος κατάφερε να ανοίξει το σκορ σε μια κόντρα με τον Ivić να γίνεται δημιουργός κι εκτελεστής στο 33'. Ο Dudu Cearense έκανε κακό κοντρόλ οι παίκτες του Π.Α.Ο.Κ. έκλεψαν τη μπάλα και βγήκαν στην κόντρα.

Ο Ivić έσπασε ωραία τη μπάλα αριστερά στον ακάλυπτο Sorlin κι έκανε την κούρσα, αυτός με την άνεσή του μπήκε στην περιοχή, πάσαρε στον Σέρβο, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Νικοπολίδη.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ και να ανακάμψουν, όμως δεν το κατάφεραν πριν το ημίχρονο, καθώς έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και στο τελείωμα της φάσης.
Λίγο έλειψε μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Π.Α.Ο.Κ. να κάνει δύο τα τέρματά του όταν ο Filomeno βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Νικοπολίδη, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Lino, όμως η προβολή του Αργεντινού από τα δυο μέτρα, πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ήταν αναγκασμένος να ρισκάρει κι ο  Bandović έριξε στο ματς τον Μήτρογλου στη θέση του Πάντου, που δεν βοήθησε κι έχασε και τον Sorlin στη φάση του γκολ. Με την είσοδο του ''Γερμανού'' έγινε κι εσωτερική αλλαγή, καθώς ο Óscar González πέρασε αριστερά κι ο LuaLua δεξιά.

Οι ''ερυθρόλευκοι'' και πάλι προσπάθησαν να ''χτυπήσουν'' από στημένη φάση, με τον Mellberg να παίρνει την κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Dudu Ceraense, όμως η μπάλα έφυγε άουτ στο 55'.
Μια καλή κεφαλιά του Óscar González από το ύψος της περιοχής δεν βρήκε δίχτυα, αφού ο Χαλκιάς έπεσε με γροθιές στην δεξιά του γωνία κι έδιωξε και η ατμόσφαιρα όσο περνούσε η ώρα η ατμόσφαιρα... μύριζε μπαρούτι με τους οπαδούς να τα βάζουν με παίκτες και διοίκηση. Στο 82' ο Μπράβο αστόχησε από καλή θέση κι όσο περνούσε η ώρα ο Π.Α.Ο.Κ. κρατούσε όλο και πιο σφιχτά τη νίκη στα χέρια του.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Δαλούκα που άκουσε κι αυτός τα εξ αμάξης βρήκε τους παίκτες του Π.Α.Ο.Κ. να πανηγυρίζουν, τον Ιvić να δέχεται μπουκάλι και να το επιστρέφει στην εξέδρα και τoυς παίκτες και των δύο ομάδων, για αρκετή ώρα στη φυσούνα, να πλακώνονται στο ξύλο!



Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.       0-1 (0-1)
33' Ιvić Vl.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Božidar Bandović): Νικοπολίδης, Παπαδόπουλος Αβρ., Mellberg, Raúl Bravo, Πάντος (46' Mήτρογλου), Dudu Cearense, Maresca (73' Παπαδόπουλος I.), Τοροσίδης, LuaLua, Óscar González, Derbyshire.

Π.Α.Ο.Κ. (Fernando Santos): Χαλκιάς, Contreras, Lino,  Μαλεζάς, Cirillo, García, Vitolo, Vieirinha (86' Edinho), Sorlin, Filomeno (62' Muslimović), Ivić (90'+2 Φωτάκης). 

Photos: InTime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates