Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η Έκθεση ''Λεονάρντο Ντα Βίντσι - Εφευρέτης και Επιστήμονας'' στον Μύλο στη Θεσσαλονίκη (5 Φεβρουαρίου - 5 Ιουνίου)


Αυτοπροσωπογραφία (1513 περίπου)

''Λεονάρντο Ντα Βίντσι - Εφευρέτης και Επιστήμονας''. Μια σπουδαία έκθεση, που περιοδεύει σε όλο τον κόσμο και την έχουν δει πάνω από 5 εκατ. επισκέπτες, κάνει στάση στη Θεσσαλονίκη και από τις 5 Φεβρουαρίου ως τις 5 Ιουνίου 2011 παρουσιάζεται στον πολυχώρο του ΜΥΛΟΥ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν χειροποίητα αντίγραφα των γνωστών σχεδίων, σκαριφημάτων και επιστολών του Ντα Βίντσι (Leonardo di ser Piero da Vinci), αλλά και να περιεργαστούν και να θέσουν σε λειτουργία τα 25 τρισδιάστατα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί από ειδικευμένους τεχνίτες, οι οποίοι ακολούθησαν κατά γράμμα τα σχέδια του καλλιτέχνη.

Ακόμη, θα μπορέσουν να γνωρίσουν σε βάθος την περίοδο της Αναγέννησης μέσα από τους 12 σταθμούς multimedia που θα λειτουργούν στον εκθεσιακό χώρο με κείμενα και 8.000 εικόνες.

Vitruve Luc Viatour (1492)

Η έκθεση διαρθρώνεται σε τρεις άξονες:
α) 118 Σχέδια: Μία από τις τρεις σειρές εγκεκριμένων από την Ακαδημία da Vinci χειροποίητων αντιγράφων που καλύπτουν τους εξής τομείς: Ανατομία, Μαθηματικά – Γεωμετρία, Μηχανική, Ιπτάμενες Μηχανές, Χρονομετρία, Γέφυρες – Κανάλια, Αρχιτεκτονική, Στρατιωτική Μηχανική,

β) 25 τρισδιάστατα μοντέλα των εφευρέσεων του Ντα Βίντσι, φτιαγμένα από ξύλο και μέταλλο,

γ) 12 Εγκαταστάσεις multimedia με ισάριθμες οθόνες αφής που περιέχουν 8.000 εικόνες και καλύπτουν τα εξής θέματα: Αναγέννηση, Η ζωή του Leonardo, Ο Leonardo Μηχανικός και Αρχιτέκτων, Η Γέφυρα ως σύμβολο, Γέφυρες, Ανατομία.

Vite Aerea (1483-86)


ΜΥΛΟΣ
Ανδρέου Γεωργίου 56, Σφαγεία, Θεσσαλονίκη
http://www.mylos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates