Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

www.donothingfor2minutes.com: Ιστότοπος προκαλεί τους χρήστες να μείνουν ανενεργοί για δύο λεπτά


Ηρθε η ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα από τις ατελείωτες ώρες που περνάτε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Όχι για να μετακινηθείτε, να τηλεφωνήσετε, να πιείτε ένα καφέ ή να διασκεδάσετε με τους φίλους σας, αλλά απλώς για να χαλαρώσετε κάνοντας... απολύτως τίποτα! Και μάλιστα επί δύο λεπτά.

Αυτό το απλό μήνυμα μεταφέρει μία νέα ιστοσελίδα η οποία έχει τον τίτλο ''Μην κάνεις τίποτα για 2 λεπτά'' και βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.donothingfor2minutes.com/.

Εμπνευτής της είναι ένας δαιμόνιος νεαρός Βρετανός, ο Άλεξ Τιου (Alex Tew), ο οποίος το 2005, σε ηλικία μόλις 21 ετών τότε, είχε γίνει διάσημος γιατί εισέπραξε ένα εκατομμύριο δολλάρια πουλώντας pixel pixel μία ψηφιακή εικόνα συνολικού μεγέθους ενός εκατομμυρίου pixel, χρεώνοντας ένα (1) δολλάριο το pixel. Ήθελε, όπως έλεγε, τα χρήματα για να τελειώσει τις σπουδές του. Και τα συγκέντρωσε σε τέσσερις μήνες. Το γεγονός έχει καταγραφεί στην ιστορία του Διαδικτύου και το αποτέλεσμα (ένα μεγάλο και πολύχρωμο patchwork από πάμπολλες καταχωρήσεις, κυρίως διαφημιστικές) βρίσκεται αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.milliondollarhomepage.com/.

''Αυτή τη φορά δεν ήθελα να βγάλω λεφτά'', λέει ο 26χρονος σήμερα Τιου. Και εξηγεί : ''Ήθελα να δείξω ότι το μυαλό μας υπερφορτώνεται από το Ιντερνετ και χρειάζεται ξεκούραση''. Γι' αυτό οι επισκέπτες της νέας ιστοσελίδας αντικρύζουν ένα ειδυλλιακό τοπίο, ένα ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα και την προτροπή: ''Μην κάνετε τίποτα για 2 λεπτά'', μαζί με ένα χρονόμετρο στο κέντρο. Πατάνε το κουμπί της έναρξης και ο χρόνος μετράει αντίστροφα. ''Ξεκουραστείτε και ακούστε τα κύματα'' γράφει το μήνυμα στην οθόνη. Πράγματι, οι χρήστες ακούν τον γαλήνιο παφλασμό των κυμμάτων και απλώς ξεκουράζονται.

Προσοχή, όμως: αν όμως τολμήσουν να μετακινήσουν το ποντίκι ή να πατήσουν κάποιο πλήπτρο του υπολογιστή τους, τότε....χάνουν. Η ένδειξη ''αποτυχία'' εμφανίζεται στην οθόνη τους. Και η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει ξανά!

Πηγές: Το Βήμα, Do nothing for 2 minutes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates