Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ισοπαλία 0-0 ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. στην Ολλανδία




Ουσιαστικός ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. πήρε αυτό που ήθελε, χθες, απέναντι στην Alkmaar Zaanstreek (0-0), για την 5η αγωνιστική των Ομίλων του U.E.F.A. Champions League, και πλέον χρειάζεται ένα βαθμό απέναντι στους ''κανονιέρηδες'' της Arsenal F.C.,  για να προκριθεί στη φάση των ''16''.

Το παιχνίδι, που διεξήχθη στο A.Z. Stadion, είχε εξαιρετικό ρυθμό από τα πρώτα κιόλας λεπτά, παρά τον δυνατό άνεμο Για τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π. ο αέρας ήταν αρκετά ευνοϊκός στο πρώτο μέρος κι αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Zairi στο 7' με σουτ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Romero.



Μοναδικός "πονοκέφαλος" για τους Πειραιώτες ήταν ο Lens που στο 22' και στο 29' έφτασε κοντά στο γκολ, όμως η μπάλα και στις δύο περιπτώσεις κατέληξε άουτ. Στο 28' ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. είχε μια καλή στιγμή να απειλήσει, όμως η κεφαλιά του Μήτρογλου ύστερα από σέντρα του Zairi κατέληξε στα χέρια του Romero.

Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους ήταν "ερυθρόλευκη". Μετά από ωραίο συνδυασμό, ο αμαρκάριστος Zairi, αντί να σουτάρει, πλάσαρε δίνοντας την ευκαιρία στον Romero να σώσει την εστία του.



Στην επανάληψη πάντως τα πράγματα ήταν αρκετά πιο δύσκολα για τους παίκτες του Zico αφού οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και έψαχναν το γκολ. Είχαν μάλιστα δύο πολύ καλές στιγμές για να παραβιάσουν την εστία του Νικοπολίδη. Στην πρώτη (62') το σουτ του Holman πέρασε άουτ, ενώ στην δεύτερη ο Έλληνας πορτιέρο έδιωξε εντυπωσιακά σουτ του Wernbloom που είχε αλλάξει πορεία μετά από κόντρα.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν το απόλυτο αφεντικό στα τελευταία λεπτά, καθώς όχι μόνο δεν απειλήθηκαν καθόλου, αλλά είχαν δύο καλές στιγμές να φύγουν από την Ολλανδία με το τρίποντο της νίκης. Παρόλα αυτά ούτε ο Leonardo στο 84', ούτε ο Dudu Cearense στο 85' κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. πλέον θέλει έναν βαθμό με την Arsenal F.C. στις 9 Δεκεμβρίου, για να πάρει την πρόκριση στους "16".

Alkmaar Zaanstreek - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.        0-0


Συνθέσεις
Alkmaar Zaanastreek (Roland Koeman): Romero, Swerts, Pocognioli, Moisander, Moreno, Mendes da Silva, Schaars (89' Martens), Dembélé (68' Pellè), Wernbloom, Holman (78' Ari), Lens.

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Zico): Νικοπολίδης, Żewłakow, Mellberg, Raúl Bravo, Γκαλίτσιος, Dudu Cearense, Maresca, Óscar González, Leonardo, Zairi (90'+3 Πάντος), Μήτρογλου.

Διαιτητής: Alberto Undiano Mallenco (Ισπανία)

Η Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)
Arsenal F.C.                   4-1-0 12-4  13
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.         2-1-2   3-5   7
Royal Standard de Liège 1-1-3   6-8   4
Alkmaar Zaanstreek       0-3-2   3-7   3

Photos: In Time

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates