Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ως το 2015 το 10% των social media ''φίλων'' δεν θα είναι άνθρωποι




Πόσοι από τους ''φίλους'' σας σε Facebook και Twitter είναι πραγματικοί; Σύμφωνα με μία έρευνα της εταιρείας Gartner, το 2015 ένας στους δέκα online ''φίλους'' δεν θα είναι άνθρωποι.

Η εταιρεία τεχνολογικών & επαγγελματικών ερευνών Gartner προβλέπει ότι σύντομα πραγματικότητα θα είναι τα social bots, αυτοματοποιημένα εργαλεία τα οποία θα χρησιμοποιούνται από εταιρείες και οργανισμούς προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες.

''Γίνονται πολλές προσπάθειες να συστηματοποιηθεί και να περάσει στον “αυτόματο πιλότο” η διαδικασία της προσέλκυσης “φίλων” στα social media, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα social bots τα οποία θα μπορούν να διαχειριστούν, σε διάφορα επίπεδα, επικοινωνία με κοινότητες χρηστών. Θα μπορούν ακόμη και να πραγματοποιήσουν διαδραστική επικοινωνία, προσαρμοσμένη σε κάθε χρήστη ξεχωριστά'', αναφέρει η έρευνα.

Συνεχίζοντας, αναφέρεται ότι τα bots θα μπουν τόσο πολύ στην καθημερινή e-ζωή μας που μέχρι το 2015 θα φτάσουν να αποτελούν το 10% των ''φίλων'' μας και αν μάλιστα δεχθούμε τους υπολογισμούς του Allfacebook (ανεπίσημη ιστοσελίδα για το Facebook), ο μέσος χρήστης σύντομα θα διαθέτει περίπου 500 ''φίλους'' όπερ σημαίνει ότι 50 από αυτούς θα είναι social bots, αν φυσικά αποδειχθούν σωστά τα αποτελέσματα της έρευνας της Gartner.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates