Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η μυκηναϊκή ιστορία της Θήβας μέσω του λευκώματος ''Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών''



Την ιστορική και πολιτιστική πορεία της Βοιωτίας αλλά κυρίως της μυκηναϊκής Θήβας δια μέσου των χιλιετιών προβάλλει το λεύκωμα ''Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών'', το οποίο παρουσιάσθηκε από το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την Eurobank EFG.

Αρχαιολογικοί θησαυροί που προέρχονται από την παλαιολιθική έως και τη βυζαντινή περίοδο περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο των 400 σελίδων, τα κείμενα του οποίου έχει γράψει κ.Βασίλης Αραβαντινός, προϊστάμενος της Θ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων ενώ η φωτογράφησή τους (671 φωτογραφίες) έχει γίνει από τον κ. Σωκράτη Μαυρομμάτη.

Σημαντικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό ανακαίνιση και ελπίζεται να ανοίξει σύντομα για το κοινό. ''Η επιλογή των αντικειμένων του τόμου δεν έγινε από τις προθήκες ενός έτοιμου και επισκέψιμου μουσείου αλλά από ένα πλήθος ισάξιων και ανόμοιων έργων, ανεκτίμητων κειμηλίων πολιτισμού, πολλά από τα οποία προορίζονται για την εν δυνάμει, και ήδη εν πλήρη εξελίξει, επανέκθεσή του'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Αραβαντινός.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates