Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η Fitch Ratings απειλεί να υποβαθμίσει σε ''junk'' τις αξιολογήσεις πέντε Ελληνικών ΤραπεζώνΗ Fitch Ratings προειδοποίησε χθες ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει σε ''junk'' (μη διαβαθμισμένη κατηγορία) την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα των πέντε μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών.

Η κίνηση αφορά την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Eurobank, την Τράπεζα Πειραιώς και την ATEbank, ανέφερε ο ξένος οίκος.

Η ανακοίνωση της Fitch Ratings αποτελεί επακόλουθο ανάλογης κίνησής της την Τρίτη να θέσει υπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση την αξιολόγηση της πιστοληπικής ικανότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Fitch Ratings διατηρεί αρνητικό ''outlook'' για τις Kυπριακές τράπεζες, Marfin Popular Bank, Marfin Egnatia Bank και Τράπεζα Κύπρου και σταθερό για την Ελληνική Τράπεζα.

Επίσης προχώρησε στην υποβάθμιση σε ΒΒΒ από ΒΒΒ+ της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Marfin Popular Bank και της Marfin Egnatia Bank.

Ο οίκος υποβάθμισε και την αξιολόγηση της Ελληνικής Τράπεζας σε ΒΒΒ- από ΒΒΒ, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου σε ΒΒΒ+.

Πηγή: In

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to updates